Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karaova Mahallesi’nde meydana gelen altyapı arızasının ardından başlatılan çalışmalara devam ediyor. Sorunun meydana geldiği noktaya 12 dakikada müdahale eden ekipler, arızayı onararak bölgede kapsamlı bir çalışma başlattı. Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının tam kadro bulunduğu alanda Fen İşleri, Park ve Bahçeler, ASKİ ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri ortak çalışma yürüttü. Çalışmalara, Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekipler destek verdi. İki belediyenin titiz çalışmaları sonrası bölgede yaşanan olumsuzluk kısa sürede giderildi.

12 dakikada müdahale edildi

Arızanın meydana geldiği andan 12 dakika sonra ASKİ ekipleri tarafından soruna müdahale edildi. Patlağın meydana geldiği hattın bağlantısı kesilerek taşkının önüne geçildi. Çok sayıda ASKİ ekibi de olası bir soruna müdahale için bölgede hazır bekletildi.

Sokaklar dezenfekte edildi

Hatta meydana gelen arızanın giderilmesinin ardından bölgede kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıldı. Hatta meydana gelen patlağın ardından taşkından etkilenen tüm sokaklar, yeşil alanlar ve kaldırımlar dezenfekte edildi. İlaçlı suyla yıkanan sokaklarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için temizlik işlemi birkaç kez tekrarlandı.

Kumsal yenilendi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ZİTUR Sitesi önünde bulunan sahilin kumları da yenilenerek vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. 24 saat içinde kapsamlı bir çalışma yürüten ekiplerin performansı vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazandı.

Çim örtüsü yenilendi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından da bölgede bulunan tüm çim örtüsü kaldırıldı. Yeni çim örtüsünün serildiği alanlarda peyzaj çalışmaları yapıldı. Öte yandan, tüm bordürlerin boyandığı, yeni çiçeklerin dikildiği ve sulama sistemlerinin elden geçirildiği öğrenildi.

Kuşadası Belediyesi ekipleri çalışmalara katıldı

Karaova Mahallesi’nde devam eden çalışmalara Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekipler de katıldı. İki belediyenin titiz çalışmaları sonrası bölgede yaşanan olumsuzluk kısa sürede giderildi. Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi ekiplerine teşekkür eden bölge sakinleri, “İki belediyemizin de ekipleri buradalar. İnsan üstü bir çaba ile çalışıyorlar. Şu an için herhangi bir sorunumuz kalmadı. Zaten 10 dakika içinde sorun giderilmişti. Çevre düzenlemesi de tamamlanıyor. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bağımsız laboratuvar deniz suyu analiz sonuçlarını yayınladı: Tek bir olumsuzluk tespit edilmedi

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuvara yaptırılan deniz suyu analiz testi ise tüm gerçekleri ortaya çıkarttı. Çıkan analiz sonuçlarında, numunenin deniz suyu kriterlerine uygun ve herhangi bir atık su içermediği açıklandı.