Aydın Valiliği’nde Devir Tasfiye Komisyonu Toplantısı’nda siyaset yapmaya çalışan ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Evrim Karakoz’un tepkisiyle karşılaşan Aydın İl Kültür Müdürü Umut Tuncer’le ilgili gündem devam ediyor. Yerel bir internet sitesine siyasi parti il başkanı gibi açıklama yapan Tuncer’e Evrim Karakoz’dan bir yanıt daha geldi.

‘Evirmeden, çevirmeden söylüyorum; siyaset yapacaksan çık karşıma’

Aydın İl Kültür Müdürü Umut Tuncer’e bir kez daha seslenen Evrim Karakoz, Tuncer’in siyaset yapma isteği varsa memuriyetten istifa etmesini istedi. Karakoz, “İl Kültür Müdürü; Ben siyasetçiyim. Her yerde, her alanda, her sahada siyaset yaparım. Benim işim bu. Sen 657’ye tabi bir devlet memurusun. Siyaset yapamazsın. Eğer siyaset yapacaksan, lafı evirip çevirme. Çık karşıma” dedi.

‘Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım’

Devir Tasfiye Komisyonu Toplantısı’nda söylediklerinin arkasında olduğunu vurgulayan Karakoz, “Toplantıda söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Bu iktidar 2023’te gidecek. Sen hayır diyorsan, memurluğu bırak, siyasete gir, aday ol. Aydın halkı bize siyaset yapmamız için yetki vermiştir. Memleketimize hizmet etmek için yetki vermiştir. Sen oturduğun koltuklarda ideoloji peşinde koşmayı bırak. Aydın’a hizmet üret. Bak evirmeden, çevirmeden söylüyorum; siyaset yapacaksan çık karşıma siyaset yapalım” ifadelerini kullandı.