Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Akşener, "Sayın Erdoğan memleketi teslim aldığını sanıyor. Seçimi kaybedince de teslim edeceğini zannediyor öyle düşünüyor. Şu gaflete bakar mısınız?" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

(Tütün üreticileri eylemi) İktidar yanlışı görüyor, yasağı erteliyor. Bu durumda o üretici kardeşlerimiz bir yanlışı protesto etmiş oluyor. Aramızdaki hukukçular herhalde bu tavrı görünce saçını başını yoluyordur. 

FETÖ'nün siyasi ayağını araştıralım diye verdiğimiz önergelere "hayır" dediler. Üstüne bize çamur attılar. 

Erdoğan her hafta yeni bir gafa imza atıyor. Bu haftanın gafı 2 gün önceydi. Kendisi çıktı dedi ki "memleketi bunlara teslim edemeyiz." Aynen böyle dedi. 5 kere dinledim acaba yanlış mı duydum diye. Bu memleketi teslim aldığını sanıyor... Sayın Erdoğan memleketi teslim aldığını sanıyor. Seçimi kaybedince de teslim edeceğini zannediyor öyle düşünüyor. Şu gaflete bakar mısınız? Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir.

Sen ve küçük ortağın beğenseniz de beğenmeseniz de demokrasilerde esas olan milletin iradesi ve milletin kararıdır. Ama eğer millet iradesiyle probleminiz varsa benden sana tavsiye yakın tarihimize bak, millet iradesinin nasıl bir sel olduğunu açıkça görürsün. Sayın Erdoğan günü geldiğinde Türkiye'yi kimin yöneteceğine sen değil milletimiz karar verecek. Ve o karar verildiğinde aynı senden öncekiler gibi yapılması gerekeni yapacak ve elinde çiçeklerle iktidarı devredip, senden sonra gelene görevinden başarılar dileyeceksin. Rahmetli Ecevit'in sizlere yaptığı gibi. Bu iş bu kadar basit, bunu böyle bil, aklını da başına al. 

Kültürel mirasımızı ısrarla yok ediyoruz. Buradan yörük kardeşlerime seslenmek istiyorum, size hak ettiğiniz değeri göstereceğiz. 13 yıl önce UNESCO'ya yapılan başvuruyu sonuçlandırarak işe başlayacağız. Bu alanların yakınlarına yerel ürün pazarlama çadırları kuracağız. Böylece çocuklarımıza ve gençlerimize yörük kültürünü ve üretim tarzını yerinde göstereceğiz. Göç yollarının haritasını çıkaracağız ve kamusal güvenliğini sağlayacağız. Kiralama giderlerini üretimlerine göre puanlama sistemiyle karşılayacağız. Oba, nüfus ve sürü kriterlerine göre veteriner hekim, teknisyen gibi konularda mobil hizmet ünitelerini kuracağız. Haftalık periyotlar halinde sürdüreceğiz. 

Vatandaşlara 'Ayda kaç kilo et alıyorsunuz?' diye sorduğumda aldığım cevap 'Kurbandan kurbana' oluyor. Türkiye artık maalesef kasaptan 5 liralık kıyma, yarım kilo çorbalık tavuk kırpıntısı alan bir ülke haline geldi.

Sayın Erdoğan, Rizelilik kürsülerden üfürmekle olmaz, Rizelilik Karadenizli fındık üreticisini yabancı şirketlere ezdirmeyerek olur. Eğer her fırsatta söylediğin gibi gerçekten Karadeniz uşağıysan, bu sefer yabancı lobilerin elemanlarını bu işten uzak tut. Sen sahip çıkmazsan ilk sandıkta biz gelip gereğini yapacağız.

Çay bahçesinde sohbet ettiğim bir kardeşim diyor ki 'Türkiye uçuyordu, kaçıyordu, aşıyordu. Uçan Türkiye'ye ne oldu?' biri bize anlatsın. Sayın Erdoğan, o biri ben değilim. Sensin, sen. Uçan Türkiye'ye ne oldu, anlat.

Ayrıntılar geliyor...