Adını bilmeden çevrimiçi birini bulun

 

Dijital bilişim alanındaki gelişmelerle birlikte geçtiğimiz yıllarda birçok sosyal platform ortaya çıkmıştır. Genç nesil sosyal medyaya düşkün ve sadece gençler değil hemen her yaş grubundan insan kullanıyor. Dünyanın dört bir yanından insanlar herhangi bir engel olmadan bağlanır. Ama o sonsuz insan okyanusunda isimsiz birini bulmak önemsiz bir iştir.

Ters görsel arama sayesinde görsellere göre kişileri aramak artık çok daha kolay. Bir kişiyi bulmak için tüm web'de arama yapıp yüzlerce google araması yapamazsınız. Bu süreçte size yardımcı olacak bazı araçları kullanmak daha iyidir.

Ters Görsel Aramaya Giriş?

Ters görüntü arama, arama motorları tarafından, görüntü verilerini tarayıcı tarafından görünür hale getirerek arama işlemini kolaylaştırmak için kullanılan bir tekniktir.

Önceden, arama motorları görsel verilere neredeyse kördü çünkü ne hakkında olduklarını bulmak için yalnızca görsellerin açıklamalarını, başlıklarını ve etiketlerini okuyabiliyorlardı. Bu, görüntülerin grafiksel yönü işe yaramaz olduğu için görüntü veritabanında büyük bir israfa neden oldu.

Görüntü işleme alanındaki gelişmeler, tarayıcıların görsel girdiyi kullanmasını mümkün kıldı ve bir görüntüden nesneleri, eylemleri, duyguları ve diğer keşfedilebilir şeyleri tespit edebildiler.

İnsanlar artık görsel girdi girerek görüntü girerek nesneleri, insanları, ürünleri ve istedikleri her şeyi algılayabiliyor, zamandan ve emekten tasarruf sağlıyor.

Ters görsel aramayı kullanarak insanları nasıl bulabiliriz?

Bu teknik, ilk parametre olarak giriş görüntüsünü kullanır. Bir kişinin resmini girerseniz, görselle arama aracı, sonuç bölümünde tüm eşleşme olasılıklarını listeleyecektir. Bir web sitesi aynı görseli içeriyorsa, bu bağlantılar üstte görüntülenecektir, değilse, tarayıcı sonuçlarda bu bölümü görmezden gelecek ve görselinizin kalıbına benzer görsellere sahip bağlantıları listeleyecektir.

Bu bölümlerin sonuçlarda bölünmediğini, karışık olduğunu ve bağlantıyı açarak kategoriyi kendiniz bulmanız gerektiğini unutmayın. Bunun, aradığınız kişinin sonuçlarda görünenle aynı olup olmadığını iki kez kontrol etmeniz gerekir.

Ayrıca, kişi sosyal medyayı kullanıyorsa ve görseli orada mevcutsa, ters görsel arama, sosyal medya bağlantılarını listeleyebilir. Bu şekilde profillerini kolayca kontrol edebilir ve bağlanma talebinde bulunabilirsiniz.

Geriye doğru bir görüntü araması, girdiğiniz görüntüyle ilgili verileri de listeler. Bu nedenle, tarayıcının resmin adını, verilerini ve hatta bazı durumlarda görüntünün geldiği kaynağı bulmanıza yardımcı olma olasılığı yüksektir.

Ünlü Görsel Arama Aracı:

1.Google

Google, görsel aramayı uygulayan en büyük ve en yaygın kullanılan arama motorudur. Bu fotoğraf arama motoru, girdiye veya o resmi içeren URL'ye bir resim girme seçeneği sunar. O görüntüyle ilgili internette bulabileceği maksimum bilgiyi listeler.

2.Reverse image search

Bu, kullanıcının metinsel veya açıklayıcı verilerden ziyade görsel bir girdiye dayalı olarak bir şey aramasını kolaylaştıran bir resim arama aracıdır. Bu, kullanıcıyı oturmaktan ve ne istediğini bulmak için kelime öbekleri ve anahtar kelimelerle beyin fırtınası yapmaktan kurtarır.

3.Pinterest

Pinterest, kullanıcılarının aradıklarını bulmak için ters görsel aramayı kullanmalarını da kolaylaştırır. Pinterest, tam olarak aradığınız görseli bulmayı daha da zorlaştıran, görseller ve diğer görsel içeriklerden oluşan dipsiz bir kavanozdur.

Sonuç

Tartışmayı özetlemek gerekirse, teknolojilerdeki ilerlemeler, insanların neyi aramak için kelime ve kelime öbekleri bulmak yerine görüntüleri bir arama girişi olarak kullanmalarını kolaylaştırarak dünyada devrim yaratan ters görüntü arama özelliğinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere birçok faydaya yol açmıştır. İstediğiniz.

Yalnızca benzer büyücüler ve kişinin profil bağlantıları değil, varsa resim açıklamaları da tarayıcı tarafından listelenir. Galerinizdeki bir kişinin ekran görüntüsüne sahipseniz ve onun kim olduğunu veya ne yaptığını öğrenirseniz, bu son derece yararlı olabilir. Ters görsel arama, çevrimiçi birini bulmak için en çok önerilen yaklaşımdır.