Önceki dönem belediye meclis üyeliği yapan Murat Yakar ve avukat Erdal Güngör’ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine yönelik iftira ve hakaret içerikli paylaşımları nedeniyle disiplin süreci başlatıldı. CHP Aydın İl Disiplin Kurulu, Güngör ve Yakar’dan yazılı savunmalarını istedi.

Güngör’ün hedefinde partilileri var

Erdal Güngör’ün büyük tepki toplayan paylaşımlarının arasında CHP’yi hedef aldığı gönderilerin de olduğu öğrenildi. Güngör, sosyal medya üzerinden doğrudan mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğini hedef aldığı ve partililere ağır hakarette bulunduğu ortaya çıktı.

Güngör’ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında partisinin delegeleri, yöneticileri, meclis üyeleri, parti yöneticileri ve belediye başkanlarını hedef aldığı kaydedildi. Güngör’ün partililere yönelik ‘ihanet edenler’ ifadelerini kullanması parti içinde büyük tepki topladı.

Partililer Erdal Güngör’den rahatsız

Avukat Erdal Güngör’ün geçmişte aday adayı da olduğunu hatırlatan partililer, “Biz uyum için Türkiye mazbatası için çalışıyoruz. Bu arkadaşların sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile neyi hedefleri çok açık. Erdal Güngör ihanet içinde olan birisini arıyorsa aynaya bakmalı. Kimse bizim partimizin yetkililerini hedef alamaz, adres gösteremez. Yazıklar olsun. Bir an önce ilişikleri kesilmeli” ifadelerini kullandı.