Haber Aydın’a Google News'te abone olun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamanın bir bölümünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırdı.

Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri şöyle oldu:

Sınavın bir gün öncesinde kurgulanan algı operasyonuyla yalan bir haber servis edilmişti. İddia şuydu, Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tip okuyabilecekti. Niyeti kötü bazı gazeteler ve sosyal medya hesapları bu yalanı körükledi. Bu çarpıtmanın iç yüzünü araştırmaya, doğruluğunu analiz etmeye gerek duymadan aceleyle devreye giren CHP Başkanı, Twitter mesajıyla gençlerimizi galeyana getirmek için fitne tezgahını açtı.

Vahim olan şudur ki, YKS'ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya niyetlenen Kılıçdaroğlu, yaş tahtaya basmakla kalmadı, kendini rezil etti. TC Hükümeti ile Katar devleti hükümeti arasında, askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel iş birliği anlaşmaları 27 Mayıs tarihinde imzalanmıştı.

Bu anlaşma hükümleri dikkate alınıp askeri sağlık alanında iş birliği tesis etmeyi arzu ederek 2 Mart tarihinde imzalanan protokol, kapsamında sadece askeri personelin Türkiye'de eğitim alması kararlaştırılmıştır. Katarlı gençlerin sınavsız tıp okumaları gerçek dışı bir iddiaydı.

Bu yalanı haberleştiren bazı haber siteleri ise hemen U dönüşü yapmışlar ve özür dilemişlerdir. Ancak Kılıçdaroğlu'ndan ses seda çıkmamıştır.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ahlak ve etik kaygısı taşıyorsa, Türk gençliğinden, YKS'ye giren kardeşlerimizden özür dilemek mecburiyetindedir. Gençlerimize ayıp etmiş, yanlış yapmış, vebal altına girmiştir.

Geçen haftaki grup konuşmasında 'Bahçeli'yi muhatap almayı doğru bulmam' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, senin muhataplarını ayrıntısıyla biliyorum, sana da acıyorum. O melun muhataplarının arasında şahsımı almadan da hem rahatsızım hem kaygısızım. Bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Geç bunları sayın Kılıçdaroğlu. 

Süleyman şah türbesi ile ilgli ne söylediğimi sen bilmesen ne çıkar sen demesen ne yazar. Kılıçdaroğlu'na açık bir teklif sunuyorum, kendisini her kim tutsak almışsa, kim zincire vurmuşsa korkmasın bize itiraf etsin. Bunu yapamıyorsa telgraf çeksin ya da bir ulak göndersin. Yardımsa yardım gönderelim, imdat diyorsa elinden tutalım, maruz kaldığı girdaptan çıksın.

Borcu varsa ödeyelim, fidye istiyorlarsa karşılayalım, boyundurluktan kurtaralım. Göz göre göre kürek mahkumuna dönüşüyor. Atarı gideri bırak, mertçe bize derdini söyle. Söyle ki sana şifa olalım, kol kanat gerelim. Sığınacak bir liman arıyorsan altı delik takanla Cumhur İttifakı'nın sahillerine yanaşabilirsin, siyasi itirafçı olabilirsin, pişmanlık kanunudan istifade edebilirsin.