Aydınpost tarafından bağımsız bir anket firmasına Söke’nin mahallelerinde 2-10 Haziran tarihleri arasından hibrit yöntemle anket yaptırıldı. Ankete 650 kadın ve 650 erkek katıldı. Anketin yaş aralığı 18 ila 65 olarak belirlendi. Hata payının yüzde +/- 2,5 olduğu anketten çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Vatandaşlara yöneltilen ‘Aşağıda sayacağımız isimleri tanıyor musunuz? Tanıyor iseniz bir sonraki seçimde kendisine oy verir misiniz?’ sorusuna yanıt olarak Aydın Büyükkşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü CHP’li Fatih Akkentli en yüksek oy oranını aldı.

Akkentli’nin tanınma oranı 44.2, oy durumunun ise 13.1 oranında olduğu belirlenirken, Akkentli’yi AK Partili Mustafa Kemal Kocabaş, MHP’li Tekin Yavuz takip etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin memnuniyet oranı yüksek

Öte yandan, ankete katılanlara yöneltilen ‘ Genel olarak değerlendirdiğinizde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet performansını ne derece başarılı buluyorsunuz?’ soruna vatandaşlardan yüzde 21.6’sı çok başarılı, 33.6’sı başarılı buluyorum yanıtını verdi.

Anket sonuçlarının yayınlanmasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da Söke’deki oy oranını koruduğu dikkat çekti.