MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın da esnafın bittiğini gördüğünü söyleyen Başkan Alptekin, “ AKP ve küçük ortağının ekonomiye ve vatandaşımıza vurduğu darbenin etkilerinin tam gaz devam ettiği bugünlerde, Cumhur ittifakının küçük ortağının il başkanı da “esnaf bitmiştir, hükümet yardım edemiyor, Büyükşehir bu işe de el atsın” diyenler kervanına katıldı. Cümleleriyle Haluk Alıcık da AKP’nin aslında esnafa bakış açısını ortaya koymuştur. Esnafın bittiğini, çiftçinin entübe olduğunu, emeklinin artık pazara çıkamayacak hale geldiğini onlar da görmüştür” dedi.

Başkan Alptekin, “Tencere kaynamıyor artık… Ama bakarsanız hem Aydın’daki hem Türkiye’de ki AKP ve MHP belediyeleri de hükümet gibi bu süreçte tam anlamıyla sınıfta kaldılar. Haluk Alıcık’ta ise bütün bunların üzerine, görülüyor ki, kaybettiği Nazilli seçimlerinin acısı devam ediyor. Vatandaş ilk turda sana kesti bileti, bir dahaki turda da tüm Türkiye’de AKP’ye kesip bitirecek bu işi merak etme” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde Aydın’a yaşananları aktaran Başkan Alptekin şu ifadeleri kullandı:

Peki, bu pandemi sürecinde Aydın’da neler yaşadık?
Hemen söyleyeyim. Aydın’da vatandaşımız hükümetin 2 maske dağıtmaktan aciz olduğu günlerde, maskeye de hijyene de Aydın Büyükşehir Belediyesi sayesinde hemen kavuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olan esnafımızdan kira almadı. Şoför esnafımız ruhsatta indirimlerden faydalandı. AKP neden aynı uygulamayı yapmadı, kiralarını neden ödemedi? Ödeseydi ya can çekişen esnaflarımızın kirasını... Neden ödemedi? Bir elin verdiğini öteki görmesin düsturuyla on binlerce zor durumdaki aileye destek oldu Aydın Büyükşehir Belediyesi.
Avrupa’ya, gelişmiş ülkelere baktığımızda hükümetlerinin darda kalan, işi zor giren yurttaşına on binlerce dolar destek verdiği görülüyor. Aslında Avrupa vatandaşının ekmek teknesinin elinden gitmesine izin vermedi.

‘AKP hükümetini harekete geçirecek bir şeyler yapın”

Kapanan esnaf ve batan şirket sayısını aktaran Başkan Alptekin, “Peki ya ülkemizde? Bakın Türkiye’de kapanan esnaf sayısı 2 milyonu, batan şirket sayısı 400 bini aştı. Bilmem bu rakamların sizin için bir değeri var mı? Dolayısıyla Sayın Alıcık; siz her an vatandaşının tam da yanı başında olan Büyükşehir’i bırakın da, sizin de artık itiraf ettiğiniz gibi, daha fazla ocak sönmeden, daha fazla insanımız açlıkla boğuşmadan, AKP hükümetini harekete geçirecek bir şeyler yapın. Aydın Büyükşehir Belediyesi nerede ne yapması gerektiğini, dün de bildi, bugün de biliyor, yarın da bilecek” ifadelerini kullandı.