Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Günboyu kulislerden gelen bilgileri vermeye devam ediyor. Dün bir araya gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Organize suç örgütü liderliği ile suçlanan Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan açıklamaları ve iddiaları sonucu kendini savunmak için TRT’de bir açık oturuma çıktı.

Süleyman Soylu, TRT’de yaptığı açıklamada, “ Sedat Peker’in ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye para veriyorsa ondan hesap sorsun” dedi. Soylu’nun bu çıkışı muhalefet tarafından sert tepkiyle karşılanırken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop göreve çağrıldı.

Şentop, İçişleri Bakanı’na TBMM’de hem sözlü ve daha sonra yazılı olarak sormuştu. Fakat Soylu cevap vermemişti.

Kulislerde şu iddia kulaktan kulağa fısıldaşıyordu;

Geçen hafta AKP grubuna gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Şentop’un İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine bilgi vermesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu isteğe olumlu bakmış ve NATO toplantısı öncesi Soylu’ya TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a bilgi vermesini  istemişti.

Bu durum karşısında Soylu dün TBMM ye gelerek Şentop’a bilgi verdi.

Günboyu'nun haberine göre; kulislerde bu bilgiyi muhalefet partileri grup yöneticileri ile paylaşarak olayın yargıya intikal ettiği için gizli kalmasının istenileceği konuşuluyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir TV programında şu ifadelere yer vermişti:

“Ben Başbakanken Mustafa Şentop bana gelerek Süleyman Soylu’yu şikayet etti.

Bu adam partiyi gizli el altından ele geçiriyor. Buna dikkat edin” dediğini belirtti.

Bu durumu göz önüne alırsak Şentop ile Soylu arasında geçmişten gelen bir husumet var.

Bakalım önümüzdeki günlerde bu husumet iyice gün yüzüne çıkar mı…