Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ortaokul derslerinde branş öğretmenleri için "Kuran'daki bilim ayetleri"ni içeren bir "kılavuz" hazırlanacağını ve öğretmenlerin buna göre ilgili ayetleri derslerde anlatacağını açıkladı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Hafızlık İmam Hatip Ortaokulları Çalıştayı" düzenlendi.

Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çalıştayın amacını anlattı.

Durmuş burada tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

Durmuş, "Gayemiz, sadece hafızlığı yaparak Kur'an-ı Kerim'i ezberinde tutmuş olmasın, Kur'an'ın emir ve hükümleri çerçevesinde Kur'an'ı yaşayan bir insan olsun. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizlerin sadece hayatını nizam etmek için değil, aynı zamanda bilimine kaynaklık ediyor" ifadelerini kullandı.

''MEVSİMLERİ İŞLERKEN 'AYET HÜKMÜ' PAYLAŞILACAK''

Durmuş, "Kur'an'da bilim ayetleriyle ilgili hükümlerin çıkarıldığını" belirtip "Elimizde hazır. Bundan sonraki süreçte 5, 6, 7, 8. sınıftaki ilgili branş öğretmenlerimizin dersleri hangi kazanımlarıyla ilgiliyse bunlarla ilgili de bir kılavuz hazırlayacağız. Örneğin Fen Bilimleri öğretmeni mevsimler konusunu işlerken, Kur'an-ı Kerim'deki ilgili ayet hükmünü orada çocuklarla paylaşacak" dedi.