Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Veyis Ateş hakkında iddiaları köşesine taşıdı. Yarkadaş, Habertürk yönetiminin suskunluğuna dikkat çekti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen, firari Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon lira rüşvet istediği ileri sürülen HaberTürk sunucusu Veyis Ateş'e ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında Veyis Ateş hakkında iddialara ve Habertürk yönetiminin sessiz kalmasına yer verdi. 

Barış Yarkadaş'ın yazısı şöyle oldu:

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın önce Fatih Altaylı, ardından ise Sevilay Yılman’a dinlettiği ses kayıtları, çürüme ve kokuşmuşluğun boyutlarını bir kez daha gösterdi. Ortalık pislikten geçilmiyor… Korkmaz’ın Habertürk yazarlarına dinlettiği ses kaydına göre, Habertürk TV Ana Haber Spikeri Veyis Ateş, iş insanı Korkmaz’ın ‘’Bir bakanlıktaki sorununu çözmek için” 10 milyon Euro talep etmiş. Ateş, firari iş insanı ile yaptığı “at pazarlığı” şeklinde geçen konuşmasında, kendisini de “iş çözülene kadar” paranın teminatı olarak göstermiş.

Bu rezaleti gazetelerde okuduğunuz için daha fazla detaya girmiyorum. Benim burada dikkatimi çeken bir nokta var: Fatih Altaylı da Sevilay Yılman da kendilerine dinletilen ses kaydına rağmen, Sezgin Baran Korkmaz’a çalışma arkadaşları Veyis Ateş’in bu parayı hangi bakanlıktaki “iş için” istediğini sormamış…

SEDAT PEKER AÇIKLAMIŞTI

Bilindiği üzere, Veyis Ateş, bir süre önce de Sağlık Bakanlığı’na satılmak istenen bir ürün için aracı olmakla suçlanmış, iddiayı dile getiren organize suç örgütü lideri Sedat Peker “Bakanlık bürokratının ailesini sevdiğim için isimlerini vermeyeceğim” demişti.

Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz’ın konuşmasından anladığımıza göre, Ateş’in bahsedilen konuşmada istediği para Sağlık Bakanlığı ile ilgili değil! Ateş, Korkmaz’ın Türkiye’ye dönebilmesi için gereken bir paradan bahsediyor! Habertürk yazarları bu bakanlığın hangisi olduğunu Korkmaz’a yeniden sormalı ve kamuoyuna açıklamalıdır.

HABERTÜRK TV yönetiminin  ise kamuoyundan önce  özür dilemesi ardından ise kapsamlı bir açıklama yapması şarttır! Habertürk TV, Veyis Ateş’in sadece savunmasını isteyerek bu işten sıyrılamaz!

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Habertürk TV yönetimi, Veyis Ateş’i hangi yeteneğine dayanarak ana haber spikerliğine getirmiş  ve neredeyse  haftanın her günü tartışma programı yapmasına olanak tanımıştır? Veyis Ateş’in Habertürk basamaklarını hızla  tırmanmasının ardındaki  siyasi referansı kimdir? Habertürk, ana haber bültenini neden Veyis Ateş’e teslim etme ihtiyacı duymuştur? Habertürk TV’nin bültenleri ve tartışma programlarına seçilen konular, Ateş’in siyasi angajmanına göre mi belirlenmiştir? Eğer öyleyse, Habertürk TV’nin  ‘’Biz bağımsız ve tarafsızız. Gücümüzü özgürlüğümüzden alıyoruz” laflarını etmeye hiçbir şekilde hakkı yoktur.

HİÇ Mİ GÖRMEDİNİZ?

Ayrıca, Habertürk TV yönetimi, Veyis Ateş’in artık sosyal medyadan taşan lüks içindeki yaşamını hiç mi fark etmedi? Çengelköy’de denize nazır  villa, lüks otomobiller, lüks otellerde tatiller ve  birden bire alınan tekne… Ve  tabii ki en lüks mağazalardan yapılan alışverişler… Ateş, Habertürk’te taş çatlasa 50-60 bin TL maaş alır… Bu lüks yaşamın maaşla sağlanamayacağı ortadayken, Habertürk TV yönetimi bunu göremedi mi? Gördüyse neden müdahale etmedi ya da edemedi… Kanal, tüm bunları kamuoyuna açıklamak zorundadır. Biz de bunun takipçisi olacağız.