Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in peş peşe yayımladığı videolarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Neden konuşmuyorsun?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İktidar başka şeyler tartışılsın istiyor. Gırtlağına kadar lağım çukurunda olan bir iktidarın Türkiye'ye yararı olamaz. 

Saray kokuyu hissetmiyor. Türkiye'yi temelden sarsan bir sürü açıklamalar var. Saray'dan tek cümle bile yok. Niçin? Ak Partili, MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bu lağım çukuru bu kadar kokuyu dünyaya yaymışken neden kimse konuşmuyor?

Lağım basmış, yolsuzluklar dizboyu bir Allah'ın kulu kalem bile oynatmıyor, oynatamıyor. Sonra dönüp bize demokrasi var diyorlar. Sen onu benim külahıma anlat. 

Türkiye Cumhuriyeti devleti biz hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. 

Yargı asla ve asla tarafsız ve bağımsız değildir. Talimatla iş yapan bir yargı vardır. 

Yeraltı dünyasının önemli bir aktörü açıklamalar yapıyor. İktidar sahibinden tık yok. Niye yok arkadaş? Sen her konuda konuşuyordun. 

"Efendim dış güçler bunu yapıyor.." diye millete satıyorlar. E dış güçler bunu yapıyorsa 19 yıldır sen iktidarda değil miydin? 19 yılda Türkiye'yi dış güçlerin oyuncağı haline sen getirmedin mi? 

Gerekçe yaratmak istiyorlar onda da batıyorlar. Gerekçe bile bulamıyorlar. 

İSTİFA ÇAĞRISI

İstifa diye bir müessese var. Onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese var. 

Devletin hazinesini mafyayla el el olacaksın, tezgahı kuracaksın, belli yerlere çökeceksin rantı alacaksın. 21. yüzyılın Türkiye'sinin geldiği nokta bu.

İktidar sahipleriyle mafya ortak devleti yönetiyorlar. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır. Açık ve net söylüyorum. 

Bir siyasi her ay 10 bin dolar para alıyor, diyor. Tık yok. Hepimizin bildiği ama kimsenin görmediği... Nasıl bir anlayış bu. Türkiye bu noktaya nasıl geldi? 

Bir hükümeti düşürecek kadar, bir olay değil iki olay değil onlarca olay ortaya konduğu halde adamlarda tık yok. Yüzünüz hangi astardan, hangi deriden?