Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in iddiaları hakkında Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in hakkında söylediği "Bana suikast düzenleyen ekibin başında İYİ Parti milletvekili Müsavat Dervişoğlu vardı" iddialarına yönelik yeni açıklama yaptı. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Dervişoğlu, Perinçek'in kendisine suikast düzenleyebileceğinden şüphe ettiğini dile getirdi. 

Selvi'nin açıklamalara yer verdiği bölüm şu şekilde:

Ancak Perinçek’in açıklamasına rağmen devam eden sessizliğe tepki göstermiştim.

Çünkü Doğu Perinçek dediğimiz isim sıradan biri değil. Türk siyasetinin en önemli siyasi figürlerinden biri. Diğer yanda ise suikastla suçlanan bir İYİ Parti milletvekili var.

Aydınlatılması gereken ciddi bir durum. Hem Doğu Perinçek’in açıklamalarını takip ettim hem de Müsavat Dervişoğlu’yla konuştum.

PERİNÇEK’İN AÇIKLAMASI

Doğu Perinçek olayı şöyle açıkladı:

“Bana suikast düzenlemek isteyen isim, İYİ Parti yöneticisi Müsavat Dervişoğlu. Nereden biliyorum? 2006 yılının sonunda bir gün Muzaffer Tekin komutanımız, Sayın İbrahim Şahin ile birlikte geldi. İbrahim Şahin, biliyorsunuz Özel Harekât komutanı. İbrahim Şahin Bey, ‘Size suikast hazırlayanlar kimdir biliyor musunuz?’ dedi. ‘İsmen bir takım ihbarlar oldu ama kesin bir bilgimiz yok’ dedim. Benden bir kâğıt istedi. O kâğıda elyazısıyla ‘İzmir MHP, Müsavat Dervişoğlu, MİT’in kadrolu elemanı, 2000, Dere Döviz’ yazdı. Ben bu kâğıdı aldım eve götürdüm, arşivime koydum. Sonra 21 Mart 2008’de tutuklandığımız zaman Ankara’da gözaltına alındım. İstanbul’a bizim eve 20-30 tane polis geliyor. Aramada bu kâğıdı da buluyorlar ve bu kâğıt Ergenekon Davası’nın arşivine girdi. Sordular, ‘Bu yazı nedir?’ diye. Ben de ‘İbrahim Şahin bana yapılacak suikastı kimin örgütlediği konusunda böyle bir yazı verdi’ dedim.”

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU NE DEDİ?

Perinçek’in iddiaları hakkında İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile konuştum.

“Mahkemeye gideceğim. Önümüzdeki günlerde Perinçek hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hakkında ceza ve tazminat davası açacağım” diye söze başladı. Bunun üzerine Perinçek bu iddiayı daha önce gündeme getirdiğinde hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmadığını sordum.

Müsavat Dervişoğlu, “Bulunmadım” dedi. “Neden bulunmadığınız?” diye sorunca, “Doğu Perinçek bunu 2009 yılında gündeme getirdi. 2009’da ben savcıya gittim, ifademi alın diye, savcı ‘Böyle bir yöntem yok’ dedi” diye anlattı.

PERİNÇEK BANA SUİKAST MI YAPACAKTI?

Müsavat Dervişoğlu da, Doğu Perinçek de aklı başında insanlar. Ortada ise ciddi bir suikast iddiası duruyor. Müsavat Dervişoğlu, “Eskiden bu kâğıdı göstermemişti. Şimdi gösterdi. Perinçek bunu niye şimdi gösteriyor diye huylandım” dedi. Bana ilginç geldi. Neden huylandığını sordum. “Şimdi niye gösteriyor yoksa bana suikast mı hazırlanıyor diye düşündüm” dedi.

Benim suikast iddiası üzerinden bir polemik meydana getirmek gibi bir derdim yok. Gerçeğin ortaya çıkarılması için çalışıyorum.

Müsavat Dervişoğlu’na, “Doğu Perinçek bana suikast düzenlemek istiyordu mu diyorsunuz?” diye sordum. “Elinize böyle bir pusula gelse doğrudan savcıya koşarsınız. Ama o kâğıdı saklamış. Evinde yapılan aramada bulunmuş. Mahkemede sorulduğunda, o pusulaya bir gerekçe oluşturamadığı için, ‘bana suikast yapacaktı’ demiş. Benim adım onun önüne gittiğinde hemen savcılığa gitmesi lazımdı. Belki de o bana suikast yapacaktı diyebilirim. Çünkü benim adımın, soyadımın Doğu Perinçek’in evindeki bir aramada çıkmasının ne anlamı olabilir?” diye karşılık verdi. Böylece nur topu gibi yeni bir polemik konumuz oluştu. Perinçek, Müsavat Dervişoğlu bana suikast düzenlemek istiyordu derken, bu kez de Müsavat Dervişoğlu “Yoksa Doğu Perinçek mi bana suikast düzenlemek istiyordu?” iddiasını ortaya attı.

 İBRAHİM ŞAHİN KONUŞMALI

Müsavat Dervişoğlu, yeni bir iddiada daha bulundu

“Avukatlar aracılığıyla Ergenekon dosyasına baktırdım. Orada Muzaffer Tekin’den söz edilmiyor. Bu istihbarat tekniğidir, ya ölüleri ya da delileri delil gösterirler. Muzaffer Tekin öldüğü için onu delil gösteriyor” dedi.

Muzaffer Tekin yaşamıyor ama İbrahim Şahin hayatta. Suikast iddiasının açıklığa kavuşturulması için tanıklığına başvurulabilir.