CHP Parti Meclisi Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan , CHP YDK Üyesi  Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP İl Başkan Yardımıcıları Mehmet Zeylan, Dursun Evren, Adil Özdemir, Feridun Uzun ve ilçe yöneticileri Aydın Büyükşehir Belediye Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli mahalle muhtarları ile birlikte Söke Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt ve Tuzburgazı Muhtarı Mutlu Akıllı ile birlikte doğal yaşam alanlarını ortadan kaldırarak karides çiftliği kurulmasına karşı olduklarını anlatmak, muhtarları ve bölge halkını dinlemek üzere Söke'nin Doğanbey ve Tuzburgazı Mahallelerine çıkarma yaptı. CHP heyeti halkın yanında olduklarını belirterek, meraları ve doğayı ranta kurban edilmesinin önüne geçeceklerini ifade ettiler.

Meraları kirletecek, balık çiftliklerini talan edecek karides çiftlikleri rantına karşı halkın yanında olduklarını gösteren CHP'li bürokratlar, meraların halkın olduğunu, havayı, toprağı, denizi korumaya devam edeceklerini belirterek, bu konuda her türlü mücadeleyi Ankara'da vereceklerinin sözünü verdi.

DOĞANBEY MUHTARI SARIKURT: "YAPACAKSANIZ TURİZM YATIRIMI YAPIN"

CHP'li milletvekillerinin, yerel yöneticilerin yanlarında olduklarını görmenin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt, kendilerinin şahıs yada firmalarla işleri olmadığını söyledi. Sarıkurt; " Bu bölgede 4 tane yer altı kaynak suyu var. Karidesin yazın sıcak, kışın soğuk görmemesi için bu kaynak suyunun olduğu 2 yerde çiftlik kuracaklar. Karides suyun içinde değil, kaynak suyuyla bataklık haline getirdikleri meralarda yetiştiriliyor. Arkasında bıraktığı artığı doğa temizleyemiyor. Bu meralarda benim köylüm hayvan otlatamıyor. Milli Park Sit alanı bir sürü yasak var burada. Burada inek otlattığı için cezaevinde yatmış vatandaşlarım var. Bu doğal güzelliğin bozulmasına biz Tuzburgazı muhtarımla birlikte karşıyız. Biz yatırıma karşı değiliz. Bizim şahıslarla firmalarla işimiz yok. Bizim köylerimiz turistik köy yapacaksanız turizm yatırımı yapın."dedi.

TUZBURGAZI MUHTARI AKILLI: HAYVANCILIĞI BİTİRECEK MİSİNİZ?

Tuzburgazı Muhtarı Mutlu Akıllı da konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: " Bizim meralarla ilgili hayvancılıkla ilgili projelerimiz onaylanmıyor. Aldığımız bilgiye göre SANKOnun bölge de meralarla ilgili bir girişimi var. Firmanın büyüklüğü zaten ürkütücü. Benim hayvan sahiplerim meraları elinden alınınca nereye gidecekler.Hayvancılığı bitirecekmisiniz Tuzburgazı ve Doğanbey de. Bize bir çivi çaktırtmıyorsunuz. Ama firmalara kiralıyorsunuz o bile abes onu bile başta reddetmeliydiler."

TEZCAN: BU CENNET DELTAYI RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ

CHP PM Üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, muhtarları ve halkı dinldikten sonra yaptığı açıklamada binlerce yılda meydana gelen deltayı rant uğruna feda edilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi. Tezcan," Burası Doğanbey, Büyük Menderes Deltası. Milletvekillerimizle beraber  Doğanbey ve Tuzburgazı mahalle muhtarlarımızın feryatlarını dinledik. Bu öyle sıradan bir feryat değil. Çok önemli birşey söylüyorlar,'Biz yatırıma karşı değiliz' diyorlar ama yatırım çevreyi doğayı tahrip etmesin istiyorlar. Özellikle böyle doğal sit alanlarını, doğal yaşam alanlarını ortadan kaldırmasın. Binlerce yılda meydana gelmiş şu güzelim cennet deltayı sadece beş altı yıl ömrü olacak karides çiftliği için  kısa vadeli günü birlik rant için feda etmenin kabul edilir bir yanı yok. Umarım bu girişimler aklıbaşında bir noktada yürür ama görüyoruz ki

Türkiye'de Cerattepe'den tutun Kaz Dağları'na kadar  İkizderede o güzelim doğayı yokeden, Aydın'da havayı jeotermallerle zehirleyen rant hırsına teslim olmuş iktidar anlayışı Türkiye'nin  dört bir yanında tabiatı yok ediyor. Bütün bunlar örnek olunca Doğanbey ve Tuzburgazı'nda yaşayan vatandaşlarımız ve muhtarlarımız haklı olarak korkuyorlar. Doğanbey ve Tuzburgazı köylüleri meralarımız ve doğamız ranta kurban edilmesin diyor. Gördüğünüz bu cennet deltayı ranta kurban etmeyeceğiz. Ankara'da sonuna kadar mücadele edeceğiz."