Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ''Elektronik ortamda emlak beyan değerinin alınmasına yönelik'' Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ''Elektronik ortamda emlak beyan değerinin alınmasına yönelik'' protokolü Tapu ve Kadastro VI. Antalya Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen ve İlçe Tapu Müdürü Mehmet Ali Yıldırım ile birlikte imzaladı.

Bu kapsamda Döşemealtı'nda vatandaşlar tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine anında elektronik ortamda ulaşabilecek.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Vatandaşlarımız tapu işlemlerini yaptırırken ilgili taşınmazın tapu harcına esas olmak üzere belediyemizden emlak beyan değerlerini almaları gerekiyordu. İlçemizde vatandaşlarımız adeta tapu müdürlükleri ile belediyemiz arasında mekik dokuyorlardı. Bizde bu protokol kapsamında Belediyemiz tarafından mevzuatı gereğince tutulan belediye emlak değerleri elektronik ortamda Döşemealtı Tapu Müdürlüğü ile paylaşılarak belediyeye borcu bulunmayan vatandaşlarımızın tapu işlemleri için belediyemize gelmeden tapu işlemlerini daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını amaçladığını belirterek böylelikle vatandaşlarımızın kurumlar arası gidip gelmelerin önüne geçilecek” dedi.

Antalya Tapu ve kadastro Bölge müdürü Funda Aydın Seymen ise tapu işlemlerinde tapu harcı esas olmak üzere tapu müdürlüklerince talep edilen Emlak beyan değerinin ilgilerince belediyeden elden alınarak Tapu müdürlüğüne ibraz edilmesindeki zaman kaybını ve işlemi olduğunun bu protokolle azalacağı, işlem süreçlerini kısılarak vatandaş memnuniyetini sağlayacağını belirtti.