Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran'dan sonra kademeli olarak normalleşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu ve restoranların saat 24.00'e kadar açık alanlarda hizmet verebileceğini duyduğunu söyledi.

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran'da Türkiye genelinde kademeli açılma beklentisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bloomberg HT'ye konuşan Demirer, "Kademeli açılış beklentisini değerlendirirken restoranların saat 24.00'e kadar açık alanlarda hizmet verebileceğini duydular. Demirer, hafta sonu yasağının 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmasını beklediklerini de ifade etti.

"SEYAHAT KISITLAMASININ ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK"

20 yaş üstü aşıların 1 Temmuz'dan sonra kapalı alanlar açabileceğini belirten Demirer, aşılama sonrası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasına engel olmayacağını söyledi.

"UYGUN KREDİLER BAŞLANGIÇTA ÇOK ÖNEMLİ"

İşletmelerin açıldıktan sonra faaliyetlerine devam edebilmeleri için başlangıçta uygun fiyatlı kredilerin çok önemli olacağını vurgulayan Demirer, tek haneli faiz ile yüzde 17,5 arasındaki fark için devletten sübvansiyon talep ettiklerini belirtti.