Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Süleyman Soylu'nun hedef gösterdi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a destek verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'e koruma polisi verilmesinde sorumluluğuna işaret ettiği ve emniyet kulislerinde açığa alınacağı konuşulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'dan destek geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Çalışkan'a sahip çıktı.

Çamlı paylaşımında, "Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim... O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem..." ifadelerini kullandı. 

METİN KÜLÜNK'E DE DESTEK VERMİŞTİ

Katıldığı bir televizyon programında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları üzerine konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" demişti.

Bu ifadeler sonrası Soylu'nun, Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığını söylediği siyasetçinin eski AKP milletvekili Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.

Ahmet Hamdi Çamlı da yaptığı bir açıklama ile Külünk'e sahip çıkmış, "Metin Külünk en az 40 sene önce, Amerikan'ın "bizim çocuklar"ı "şartları oluşturmak" için sokakları cepheleştirdikleri günlerde,cepteki üçbeş mermiyi paylaştığım adamdır. Şaribülleyli vennehar tiplerin "maaş" tantanasıyla, ismini ağızlarda çiğnemesi doğru değil..!" ifadelerini kullanmıştı.