Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Nefes Kredi Paketi'nin detaylarını açıkladı. Paket 1 Haziran itibariyle aktif hale geliyor..

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 10 banka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) katılımıyla 2021 Nefes Kredisi, 1 Haziran tarihinden itibaren uygulanacak.

Nefes Kredi Paketi ile 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kaybeden, yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve ticaret, deniz ticareti odalarına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak. , endüstri, ticaret ve endüstri veya emtia borsası.

2020 yılında cirosu 1 milyon lirayı geçmeyen KOBİ'ler maksimum 50 bin lira, 1-10 milyon lira cirolu KOBİ'ler ise en fazla 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda borsaları da bu bankalardaki kaynaklarını kullanarak projeye katkı sağlayacak.

6 aylık ödemesiz süre

İşletmelere 6 ay ödemesiz süre sağlayacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Bu uygulamada Hazine destekli KGF garantisi verilecek ve yıllık faiz oranı yüzde 17,5 olarak belirlendi.

Kredi paketine katılan bankaların isimleri de Bakanlık açıklamasında yer aldı. Bu bankalar TC Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Akbank TAŞ, Denizbank AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası'dır. AŞ olarak listelenmiştir.