Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Kuzey Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adala’nın öldürülmesine ilişkin itiraflarını da içeren 7. videosu sonrası ada basını Peker'in iddialarına geniş yer verdi.

Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan gazeteler Peker’in iddialarını ve itiraflarını manşetlerine çıkardı.

BirGün'ün derlediği haberde, Peker’in açıklamalarının ‘tarihi’ olduğunu belirten gazeteler, Kutlu Adalı cinayetine ilişkin yeniden yargısal süreçlerin başlaması gerektiğini belirtti.

''ADALI ÖFKE''

“Adalı öfke” manşetiyle çıkan Yeni Düzen gazetesi, haberin spotunda “Türkiye’de ‘Organize suç örgütü lideri’ olarak hüküm giyen Sedat Peker, son videosunda Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili azmettirici olarak dönemin TC Emniyet Müdürü ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı ayrıca dönemin özel harekat polisi Korkut Eken’i işaret etti” ifadelerine yer verdi.

Gazete Peker’in Halil Falyalı ile ilgili sözlerine de değinerek, “Peker ayrıca ‘uyuşturucu trafiği’ne yönelik kara para transferinde Kıbrıs’ı işaret etti, Halil Falyalı’nın ismini verdi” dedi.

Kıbrıs Star gazetesi manşetinde “Adalı depremi” ifadesini kullandı. “Firari suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medyada Kutlu Adalı cinayetine ilişkin ortaya attığı iddialar siyasetin gündemine oturdu. Muhalefet cinayeti bugün Meclis’in gündemine getirme kararı aldı” denilen haberde, CTP lideri Tufan Erhüman’ın “Kutlu Adalı cinayetine ilişkin bu iddialardan sonra Başsavcılık ve Polis Teşkilatı derhal yeniden harekete geçmelidir” sözü ile Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın “Cumhurbaşkanı’na açık çağrımdır! Bu ülkenin, insanının ve devletin itibarı için derhal harekete geçin” çağrısını aktardı.

''KKTC'Yİ DE KARIŞTIRDI''

“KKTC’yi de karıştırdı!” diyen Kıbrıs Manşet gazetesi ise Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetine ilişkin söylediklerine manşet haberinde yer verdi. Gazete siyasi partilerin “Derhal harekete geçilmeli” çağrılarını da birinci sayfasına taşıdı.

''BİZ VURMADIK ONLAR YAPTI''

Havadis gazetesi manşetinde “Biz vurmadık onlar yaptı” sözü yer aldı. Üst başlığında “Türkiye’den kaçtıktan sonra yaptığı açıklamalarla gündem olan Sedat Peker, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili itiraf niteliğinde bilgiler verdi” diyen gazete, manşetinde Sedat Peker, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in fotoğraflarını kullandı.