Haber Aydın’a Google News'te abone olun

CHP'li Özgür Özel, AKP iktidarında mafya ve siyaset ilişkilerini değerlendirdiği açıklamasında organize suç örgütleri ve Cumhur İttifakı arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Halk TV'de katıldığı programda suç örgütlü lideri Sedat Peker'in çektiği videoların ardından yeniden gündeme gelen siyaset-mafya ilişkisini değerlendirdi. 

Özgür Özel, "Ve son dönemde ortaya çıktı ki Cumhur İttifakı'nın üç bileşeni var. AK Parti, MHP ve organize suç örgütleri diyelim. Veya Türkiye'deki mafyalar." ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel'in açıklamaları şöyle oldu:

Esas sıkıntı şu: Türkiye'de bir Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı'nın siyasi partiler olarak iki tane bileşeni var. 

Bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi, bir tanesi MHP. Süreç içinde önce MHP Genel Başkanı'nın Alaattin Çakıcı'yı cezaevinde ziyareti, onunla verdiği özel bir poz, ardından afla ilgili açıklaması ve neredeyse kişiye özel sayılabilecek bir affın koronanın ilk dönemlerinde Meclis'i esnaf, çiftçi, emekli beklerken Alaattin Çakıcı için çalıştıran bir Cumhur İttifakı. 

Ve Sedat Peker'in yerel seçimler sürecinde de genel seçim sürecinde de bildiğimiz Cumhur İttifakı'na oy toplayan mitingleri kan donduran bir takım açıklamaları, "Oluk oluk kan akar gibi ifadeleri falan...

Ve son dönemde ortaya çıktı ki Cumhur İttifakı'nın üç bileşeni var. AK Parti, MHP ve organize suç örgütleri diyelim. Veya Türkiye'deki mafyalar. 

Bunlar tabir uygun olimpiyat halkalarının birbirine geçmesi gibi. İlkokulda kümeleri öğrenirdik. Cumhur İttifakı 3 yuvarlaktan oluşuyor ama bir kesişim kümesi var. Taralı alan ortada. O taralı alanda Süleyman Soylu duruyor. 

Hem AK Parti'den hem MHP'den o, hem de suç örgütlerinin liderleriyle gayet iyi ilişkileri var. O suç örgütü liderlerinin ağzından Süleyman Soylu'ya övgü dolu sözler duyuyoruz. 

Süleyman Soylu'yu eleştiriyorsunuz, olmadık yerlerden size en ağır tehditler, sözler geliyor. Bazen gazeteci, bazen kimliği saklı bir trol oluyor. Alaattin Çakıcı'nın ana muhalefet partisinin genel başkanına son derece uslüpsuz, tepki çeken bir mektup yazması, buna Cumhur İttifakı'nın bıyık altından kıkırdaması.