Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında sınırlarda yaşanan güvenlik sorununa dikkat çekerek süreç içinde milyonlarca mültecinin Türkiye'ye giriş yapabileceğini belirtti.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamasını köşesine taşıdığı yazısında sınırlardaki güvenlik sorununa dikkat çekti.

Muratoğlu, "Sınır, sınır değil bildiğin kevgir. Sadece Afganlar da değil… Pakistanlı, Bangladeşli, Iraklı, Kazak, Özbek… Adeta kavimler göçü yaşanıyor. Girişler bu hızla devam ederse bir iki yıla kalmaz milyonlarca daha  yeni mültecimiz olur." ifadelerini kullandı. 

Murat Muratoğlu'nun "Ümmet lideri boykotu yedi!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:

Milyonlarca yeni mülteciye merhaba de!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir milyondan fazla Suriyelinin evlerine döndüğünü söyledi. Ne yalan söyleyeyim inandırıcı gelmedi ama sevindirdi.

Diğer yandan doğu sınırı… Yıllardır küçük gruplar halinde geliyorlardı sonunda barajın kapakları açıldı. Her gün binlerce mülteci ülkeye giriş yapıyor. Kimse de “hop birader nereye” diye sormuyor.

★★★

Sınır, sınır değil bildiğin kevgir. Sadece Afganlar da değil… Pakistanlı, Bangladeşli, Iraklı, Kazak, Özbek… Adeta kavimler göçü yaşanıyor. Girişler bu hızla devam ederse bir iki yıla kalmaz milyonlarca daha yeni mültecimiz olur.

Toplanma noktası gibi… Buyur beyzadem, bulmuşsun böyle ülkeyi, neyin peşinde olduğunu bilmediğimiz bir yönetimi… Önce sen gel sonra getir sülaleni…

★★★

Sahi madem bu biliniyor neden önlem alınmıyor? Adamlar elini kolunu sallaya sallaya gece gündüz yürüyor. Kimine göre “göçmen”, birilerine göre “seçmen” geliyor.

Gelenler bir çarık bir hırka… Bohçası bile yok sırtında. Beş parasız kaç gün yaşayabilir? Kim bilir hayatta kalmak için neleri göze alır? Yarı fiyatına çalışır.

★★★

Göreceksiniz göç sorunu, milli güvenlik sorunu haline dönüşecek. Milyarlarca dolar harcasan yine çözülmeyecek. Mahalleler, kurtarılmış bölgeler… Bırak bekçiyi, polis bile giremeyecek.

Para, pul elbet bulunur ama ya huzur? Herkesin evinin saray gibi demir kapıları, yüksek duvarları yok ki! Milleti çoktan boş verdi ümmetin lideri…