Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerin ardından başlayan çöp sorunu büyüyerek devam ediyor. Daha önce de birçok kez vahşi depolama yaptıkları için basında yer alan Koçarlı Belediyesi, bu kez de çöpleri ilçe genelinde kazdığı çukurlara doldurmaya başladı. İlçe genelinde toplanan tüm çöplerin katı atık bertaraf tesisleri yerine ilçe girişinde kazılan çukurlara doldurulduğu, yağışlar ile beraber su ile dolan çukurların büyük tehlike yarattığı ifade ediliyor.

Başkan Akın: Koku rezillik, tablo rezillik

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, “Biliyorsunuz 2 yıldan bu yana çalışmayan, üretmeyen bir ilçe belediyemiz var. Defalarca açıklamalarda bulunduk, çalışın taş üstüne taş koyun dedik ama nafile. Dertleri başka.İşte şimdide ilçemiz girişine çukurlar kazmışlar, içine çöp dolduruyor. Hani insan ancak, bir şey yapmıyorsunuz, bari kirletmeyin, olanı da bozmayın diyebiliyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de seslenen Akın, “Hoş sormak lazım bu ilin Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ne yapar ne iş görür. Siz bu rezilliği görmez misiniz, görüp de bir şey yapamaz mısınız? Bari siz çıkıp iki kelime bir şey söyleyin. Hiç mi diyeceğiniz yapacağınız bir şey yok bu rezillik karşısında. Ben sizlerin de rahatsız olduğuna eminim ama katledilen bizim ilçemiz, bizim doğamız. Koku rezillik, tablo rezillik, duyun bu milletin sesini artık, kanunsuzluk da bu pislik de bizim güzel ilçemize yakışmıyor.  Koçarlı’nın tabiatının katledilmesine bir dur deyin” ifadelerini kullandı.