Haber Aydın’a Google News'te abone olun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde elleri arkasında bağlı şekilde yürümesine ilişkin "Bana göre suçtur" açıklamasının ardından Sinop'tan dikkat çeken görüntüler geldi.

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde elleri arkasına bağlı şekilde yürüyerek saygısızlık yaptığı gerekçesiyle hakkında başlatılan incelemeyi tartışırken AKP'lileri kızdıracak görüntüler ortaya çıktı. 

AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 30 Temmuz 2020 tarihinde sosyal medya hesabından Vali Erol Karaömeroğlu, AKP İl Başkanı Uğur Giresun ve Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şenoğlu ile şehitlik ziyaretine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Maviş'in paylaşımında AKP Sinop İl Başkanı Uğur Giresun'un ellerini arkadan bağlı şekilde yürüdüğü görüldü.

İşte AKP'li Nazım Maviş'in o paylaşımı:

SOYLU "BANA GÖRE SUÇTUR" DEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ni ziyareti sırasında elleri arkasına bağlı şekilde yürüyerek saygısızlık yaptığı gerekçesiyle hakkında başlatılan inceleme ile ilgili tartışma sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece “Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz. Ancak ben buna soruşturma izni vermem” açıklaması yaptı.