CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, bazı basın yayın organlarında Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan mıcır ihalesi ile ilgili olarak yer alan asılsız haberler ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Gürbilek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gün geçmiyor ki CHP yönetimindeki bir belediyemiz için Aktrol medyasında yalan yanlış bir haber yer almasın. Halkımızın unuttuğu sosyal- şeffaf belediyecilik anlayışını yeniden oluşturan belediye yönetimlerimiz yaptıkları çalışmalar ile tüm ülke genelinde örnek oluyor.
Kuşadası Belediyesi yönetimimiz de göreve geldikten sonra başlattığı çalışmalar ile en başarılı ilçeler arasında yer alıyor. Özellikle pandemi sürecinde ortaya koyduğu performans ile sosyal belediyecilikte örnek işlere imza atan belediyemiz hakkında ortaya konmak istenen iddialar gerçekleri yansıtmıyor.
Son olarak gündeme taşımaya çalıştıkları mıcır ihalesi ile ilgili haberlerde çarpık siyasi zihniyet yine baltayı taşa vurmuştur. Bahse konu ihalede belediyemiz yaklaşık 10 milyon TL’lik tasarruf sağlamıştır. Tüm ihale süreçlerinin yasal zeminde ve şeffaf olarak yürütüldüğü belediyemize karşı yürütülen bu kirli siyaset kamuoyunda karşılık bulmamaktadır.
Kuşadası’nı hizmetsizliğe mahkûm eden bu karanlık ve rantçı zihniyete karşı Belediye yönetimimiz hizmet üretmekten vazgeçmeyecektir. Bir oda başkanının yanında maaş karşılığı çalışan kişiler tarafından ulusal AKTroll basına servis edilen bu haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.  Bu haberler geçtiğimiz yıl ‘Kuşadası’nda deniz kirliliği’ şeklinde haberler yaparak kentimizin turizmini baltalamaya çalışan zihniyet ile aynıdır. Belediyemizin yürüttüğü çalışmaları ve sunduğu hizmetleri önemsizleştirmek ve gölgelemek isteyen bu zihniyetin Kuşadası’nda karşılığı yoktur. Tekrar ediyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Tüm CHP’li belediyeler olarak kentlerimiz ve ülkemiz için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.”