Genel olarak rahatlık, şekilsiz ve belirsiz tarzda kıyafetten oluşan modaya oversize modası denmektedir. Bu tarzda rahatlık ve bolluk ön plandadır. Oversize sweat denildiğinde bol kesim sweat kastedilmektedir. Özellikle son yıllarda bu oversize giyim tarzı gelişme göstermiştir. Bu gelişme hem alt giyim hem de üst giyim alanını etkilemiştir. Genel olarak dünyanın her yerinde fazlaca alınan kıyafet türü olması sebebiyle de etkisi büyüktür.

 

Bu tarz kıyafetler kilo problemi olan, göbeğini saklamaya çalışan kişilerin gizli kapatıcı yöntemi olmasından ötürü çokça sevilmektedir. Bunun haricinde hamile kesim de bu rahatlığın keyfini çıkarmaktadır.

 

Oversize Sweatshirt Konusunda Dikkat

 

oversize sweatshirt  ürününü alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta vardır. Kendi vücut ölçünüz ne ise ondan bir kaç beden daha büyük bir bedeni almak doğru olmayacaktır. Çünkü ürün yapısı itibarıyla boldur. Alacağınız büyük beden biraz aşırıya kaçabilir. Bedenlerin doğru kullanılması modeli daha iyi göstermektedir. Aksi takdirde şekilsiz bir görüntü ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu da aldığınız ürünün boşa gitmesine sebep olur. Oversize üst giyim kategorilerinden alınacak her üründe bu tavsiyeye dikkat edilmesi gerekir.

 

Oversize Sweat Tarzı

 

Oversize üst giyim kombin konusunda oldukça kolaydır. Bol kesimli olması sebebiyle Hem rahat hem de şık bir tarza sahiptir. Gerek jean pantolonlarla, gerek eşofmanlarla olsun kombin yapmak mümkündür. Spora, yemeğe hayatın pek çok noktasında kurtarıcı bir şekilde yerini almaktadır. Öyle ki özellikle son dönemlerde herkesin dolabında farklı renklerde pek çok oversize sweat bulunmaktadır. Kombin yaparken düşünmeyi en aza indirdiği için herkesin eli ilk ona gitmektedir.

 

l Model konusunda çok seçenek sunmaktadır. Farklı renkte, kalınlıkta ve desende olması seçim yaparken zorlanmaya sebep olmaktadır.

l Baskılı, yazılı ve çizgili modelleri ile kendinizi genç bir görüntü katabilirsiniz.

l Oversize sweat kullanan kadınlar aksesuarlarla kombinini desteklemektedir. Erkekler ise genel olarak bel çantası ile bu uyumu yakalamaktadır. Rahatlığın sembolü olarak görülen bu üst giyim tarzı herkesin dolabında olması gereken parçalar arasındadır. Eğer hala bir oversize sweatshirt  sahibi değilseniz, şans vermeniz halinde tarzınıza yeni bir hava katmanıza yardımcı olacaktır.

 

 

Editör: Haber Merkezi