Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında Atatürk’ün Nutuk eserini yasaklayan Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ı

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin, Atatürk’ün Osmanlı padişahı Vahdettin’e yönelik “soysuzlaşmış, alçak” gibi sözlerini gerekçe göstererek okullarda öğrencilere dağıtılmasını sakıncalı bulan Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ı eleştirdi. 

Takan, "Nutuk, Türk’ün ve Türklüğün kutsal kitabıdır… Senin gibilerin ağababalarının gücü yetmedi, senin hiç yetmez!.. İnanmıyorsan, bir kereliğine de  olsa  aç Nutuk’u oku. Aklın varsa, okuduktan sonra, abdest al tövbe et!" dedi.

Takan, bugünkü köşe yazısında şunları kaydetti:

Affınıza, yüksek hoşgörünüze sığınıyorum. Teşbihte Hata Olmaz…

Eşeğin kuyruğuna hortumla su tutuldu!..

SÖZCÜ Gazetesi’nin dünkü manşeti;

“Andımızdan sonra Nutuk yasaklandı!

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara Nutuk dağıtmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu gerekçe gösterildi. “

★ ★ ★

ATATÜRK ders kitaplarından çıkarıldı… ATATÜRK statlardan kazındı.. ATATÜRK devlet madalyalarından silindi… ATATÜRK askeri yönergelerden çıkarıldı… Andımız yasaklandı… Sıra, Türk Milleti’nin başucu kitabı Nutuk’a geldi demek!..

Eveet… Gizli saklı bir senaryoları kalmadı. Her şeyi açıktan yapıyorlar artık.

Son hamlede Yörük diyarı Mersin’in –eski adı Namrun- Çamlıyayla’sından geldi. Nutuk’un okullarda dağıtımına yasak koyan İlçe Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, (Milli demiyorum. Çünkü; o yasağı koyan asla ve kata milli olamaz. O sıfat, klişe bile olsa ona yakışmaz-aht-) gerekçeyi de “Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanılması ve Atatürk’ün kötü örnek olduğu“ diye göstermiş!..

Rezaletin böylesine ancak İngiliz muhiplerinin, İngiliz İslamcılarının hakim olduğu bir ülkede rastlanır!..

Nüfus kütüğü, Mersin-Silifke-Taşucu olan bir Yörük çocuğu ve bir Türk olarak hatırlatmaktan büyük gurur duyarım;

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK, büyük kurtuluşu örgütlerken, Çukurova’ya gelerek ordunun silahlarını Toroslar’da bulunan tünellere sakladığını biliyoruz.

ATATÜRK der ki;

“Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.”

Ulu önder, Başbuğ  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Yörüklerle ilgili bir sözü daha var:

“İnsanlık, eski Mısırlarıyla, Yunanistanlarıyla, Romalarıyla ve bunlar bütün bedii eserleriyle ayağa kalksa ve başlarında bugünün kendi verimleri olan bütün medeniyeti, musıkîleriyle, şiirleriyle, sanatlarıyla ve bütün eserleriyle gözümün önüne dikseler, dikilseler… Benim gözüm, benim duygum, benim sevgim, yine ıssız dağlar başında yanık kavalını üfleyen, yarım çarıklı Türk çobanındadır.”

★ ★ ★

ATATÜRK’ün ve onun armağan ettiği milli  bayramlarımızın Yörük obalarında nasıl kutlandığını hiç göreniniz oldu mu?.. Hem de tüm yasaklamalara rağmen!..

 
Torosların yaylarında milli bayramlarımız eşi görülmemiş bir coşku ile kutlanır. Davullar, zurnalar, fener alayları eşliğinde… Çeşitli spor müsabakaları düzenlenir… Özgürlük simgesi keçilerimizin dolaştığı yaylalarımızda her yer Türk bayrakları ve ATATÜRK posterleri ile donatılır. Sadece oksijeni değil Türklüğü de yüksek bir hava koklarsınız gün boyu. Eğer hiç görmediyseniz bu eşsiz kutlamaları, mutlaka milli bir bayramda gidip bir Yörük obasına misafir olmanızı öneririm. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında bir Toros Yaylası’nda geçirmenizi ayrıca öneririm.

Haa!.. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; yolunuz Namrun’a düşerse o eşsiz güzellikler içindeki yolculuğunuz sırasında Yörüklerin mola yerlerinde mutlaka durun sıkma yiyin ve ayran için. Ve hangi durak yerinde mola verirseniz verin, senenin 365 günü ATATÜRK resimleri ve Türk bayraklarının asılmadığı tek bir yere rastlamayacaksınız. Size sıkma getiren Yörük çocuğunu çağırın yanınıza, sorun ATATÜRK’ü ve Gençliğe Hitabı’nı, eğer yanıtlayamazsa, kem küm ederse, kafama sıkarım!.. 

Sözde eğitim müdürü Mustafa Bakkal. Kimsin sen?.. Nutuk’un okullarda dağıtımını yasaklamakla, Yörük çocuğunun kalbinden, beyninden ATATÜRK’ü silebileceğini mi zannetin!.. O çadırlarda tüten Türklük dumanını söndürebileceğini mi hayal ettin?.. Nutuk, Türk’ün ve Türklüğün kutsal kitabıdır… Senin gibilerin ağababalarının gücü yetmedi, senin hiç yetmez!.. İnanmıyorsan, bir kereliğine de  olsa  aç Nutuk’u oku. Aklın varsa, okuduktan sonra, abdest al tövbe et!..

★ ★ ★

İğrenç rezalete imza atan eğitim müdürüne ne olur?.. Bu satırları kaleme alırken haber düştü;

Eğitim Bakanlığı, müdür hakkında inceleme/soruşturma başlatmış ve yöneticilik görevinden  alınmış.

Okullarımıza sokulmaması gereken öğretmenlik yapmasına asla müsaade edilmemesi gereken adama  nasıl bir inceleme yapılıyor acaba?.. Aynen cübbeli, sarıklı amiralde olduğu gibi. Bu inceleme/soruşturma sonsuza kadar devam eder herhalde!.. Sonra ne olur?..  Kahin olmak gerekmiyor… Her zamanki gibi unutturulur… Sarıklı amiral Deniz Kuvvetleri Komutanı, Vahdettinci müdür eğitim bakanı olur!..

Tabi bu arada Nutuk’u okullarda dağıtmak isteyen Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları’nın geleceği ile ilgilide bir tahminde bulunayım;

Ocak başkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatı ve “disiplinsizlik” gerekçesiyle  görevden alınır. Ocak’ın kapısını bir süreliğine kilit vurulur. Ve hatta,  karara tepki olarak, Ramazan nedeniyle vatandaşlara yapılan yardım kolilerinin içine yasaklanan, ‘Mustafa Kemal Atatürk Gençler İçin Nutuk’ adlı kitabı da ekleyerek, dağıtmaya başlayan Mersin’in ilçelerindeki Ülkü Ocaklarının başkanları görevlerinden uzaklaştırılır. Faaliyetleri durdurulur. Cumhuriyet ve onun kurucusu ATATÜRK’ten esirgenen  hassasiyet Cumhur İttifakı’nın devamı için itina ile gösterilemeye devam edilir!..

★ ★ ★

Yörük sözü veriyorum;

Cumhuriyet’i yıkmak için Torosları yok etmeniz gerekir!..

Yörükler, Osmanlı’ya boyun eğmedi… Zulme boyun eğmedi… Köleliği kabul etmedi…

Siz, keçi sütü içenlerin genetik özelliklerini bilir misiniz?.. Ölümüne inatçı olurlar. Özgürlüklerinden, değerlerinden ve sevdiklerinden ölümüne vazgeçmezler…

Siz, tekelerin nasıl tos vurduğunu bilir misiniz?.. Bilmiyorsanız, tavsiye etmem!..

O çadırdaki duman sonsuza dek tütecek… Haberiniz olsun… Akıllı olun!..