Haber Aydın’a Google News'te abone olun

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Menderes benzetmesi"ne tepki gösterdi.

Katıldığı bir TV programında eski başbakanlardan Adnan Menderes iktidarına ilişkin anekdot aktaran CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a, Erdoğan'dan cevap geldi.

Erdoğan'ın Altay'a yanıtı şöyle:

2001 yılında kendi iç dinamiklerimizi kullanarak yeni bir krizi başımıza musallat ettiler. Ey Kılıçdaroğlu hafızanı yokla varsa; bu dönemin baş aktörleri şimdi bize karşı kampanya yürüten CHP yöneticileriydi. Biz böyle bir Türkiye'yi devraldık. Ülkede güven ve istikrarı tesis ederek demokrasi ve kalkınma hamlesini başlattık. Kasım 2002'den beri neler görmedik, neler yaşamadık ki... Kapatma davasından gece yarısı bildirilerine kadar pek çok hukuksuz, ahlaksızlıkla karşı karşıya kaldık.

Şimdi çıkmış bir ahlaksız, bir edepsiz, benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olacağını olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, be edepsiz biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Biz ölümden korkmadık, bizim imanımızın gereği ölümü korkutmaktır. Menderes'in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz. Çünkü o akıbeti hazırlayanlar da sizsiniz. Şimdi bize de aynı akıbeti mi hatırlatıyorsunuz.

Boşuna uğraşmayın, boşuna gayret etmeyin hepsine hazırız. 15 Temmuz'da bunu gördük ve hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik. Senin Genel Başkan'ın tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne giderken biz orada milletimizle beraber, sadece ülkemize değil tüm dünyaya selam verdik.