Büyük vaatler ile 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Mehmet Fatih Atay’ın 2 yıllık performansı bekleneni karşılayamadı. Seçimlerin ardından geçen sürede basında ve kamuoyunda sık sık olumsuz haberler ile gündeme gelen Fatih Atay, belediye içi yaptığı atamalar ile tepkilerin odağındaki isim oldu. Önceki yönetimi, ‘başkanın yakınlarını belediyede istihdam’ etmekle suçlayan ve kendisinin böyle bir şey yapmayacağına söz veren Fatih Atay, göreve gelir gelmez kardeşi Eralp Atay’ı müdür yapmıştı. Gelen tepkilere aldırış etmeyen Atay, kardeşi sağlıkçı Eralp Atay’a hukuk işleri müdürlüğü de olmak üzere birkaç müdürlük birden bağlamıştı.

Çivi çakamadı

Aradan geçen 2 yıl boyunca hizmet üretemeyen Mehmet Fatih Atay, Yağcılariçi’nde yapılan düzenleme çalışmasının haricinde gözle görülür bir hizmetle gündeme gelmeyi başaramadı. Efeler halkının beklediği projeleri gerçekleştirmekten uzak bir görüntü çizen Atay’dan umudu kestiklerini belirten vatandaşlar, en azından ilçe belediyesinin sorumluluk alanında olan bölgelerdeki üstyapı çalışmalarının aksamadan ilerlemesini istedi.

Rutin işler aksıyor, Efeler kaybediyor

Mehmet Fatih Atay’ın liyakatten uzak oluşturduğu kadrolar ile belediye yönetiminde de aksaklıklar yaşanıyor. Birim müdürlerinin yetkisizleştirildiği ifade edilirken, Mehmet Fatih Atay ve yakınlarının oluşturduğu dar yönetim kadrosu nedeniyle kimsenin inisiyatif almak istemediği öğrenildi.

Çöp toplama, ilaçlama, peyzaj gibi işlemlerin dahi düzgün ilerlemediğini ifade eden vatandaşlar, “Efeler kan kaybediyor. Belediyenin çalışmalarından memnun değiliz. İlçe belediyesinin varlığını bile unutur hale geldik” ifadelerini kullandı.