Haber Aydın’a Google News'te abone olun

2020’nin bilimsel araştırmaları kuşkusuz genellikle Covid-19 üzerine oldu. Ancak bazı araştırmalar cinsellikle ilgili de çarpıcı bilgiler ortaya koydu.

2020’nin bilimsel araştırmaları kuşkusuz genellikle Covid-19 üzerine oldu. Ancak bazı araştırmalar cinsellikle ilgili de çarpıcı bilgiler ortaya koydu.

İşte 2020’de cinsellik dünyasında keşfedilenler…

Minnettarlık ile iyi seks arasındaki bağlantı

Social Psychological and Personality Science dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, minnet duygusunun cinsel hayata faydası olabiliyor. Araştırmacılar, ilişkisinde minnet duygusu olanların, eşlerinin zevk alıyor olmasına daha fazla önem verdiğini keşfettiler. Bu da her iki taraf için daha iyi seks sağlama eğilimini sağlıyor.

Bir kadın uyandırıldığında koku alabilirsiniz

Archives of Sexual Behavior'da yayınlanan bir araştırma, erkeklerin cinsel olarak uyarılmış kadınlar ile uyandırılmamış kadınlar arasındaki farkı sadece ter koklayarak anlayabildiğini buldu. Önceki araştırmalar hüzün ve korku gibi diğer duygusal durumların da tanımlanabilir kokulara, yani kemosinyallere’ sahip olduğunu keşfetmişti.

Menopozdan sonra iyi bir cinsel yaşam 

Menopozdan sonra seks hayatının bittiğine inananların aksine, 40 yaşın üzerindeki pek çok kadın iyi bir cinsel yaşamı sanıldığından çok daha fazla önemsiyor. Konuyla ilgili yapılan bir araştırma, kadınların yüzde 45'inin orta yaşın erken dönemlerinde seksin önemli olduğuna inanmaya başladığını ve yüzde 27'sinin ise orta yaş boyunca önem vermeye devam ettiğini söylüyor.

Uygun olmayan ebeveynlerle büyümek…

International Journal of Sexual Health'de yayınlanan bir araştırmaya göre, ihmalci veya uygun olmayan ebeveynlerle büyüyen insanlar daha fazla cinsel zorluk yaşama eğiliminde oluyor. Buna daha az tatmin edici seks, daha fazla cinsel işlev bozukluğu ve seksle ilgili olumsuz duygular dahil.

Seks hakkında konuşmak…

Depresyon ve antidepresanlar cinsel dürtüleri azaltabiliyor. Peki seks hakkında konuşmanın cinsel yaşama ve depresyona iyi geldiğini söylesek ne düşünürdünüz? Konuyla ilgili yapılan bir çalışmada, seks hakkında konuşan çiftlerin cinsel hayatlarında daha mutlu olduğu ortaya çıktı. 

Geçmişte yapılan birçok araştırmada da cinsel iletişimin iyi seksin anahtar olduğu ve depresyonlu çiftler için cinsel arzular, zorluklar ve çözümler hakkında konuşmanın en iyi yol olduğu sonucuna varılmıştı.