AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Özlem Çerçioğlu’na yönelik sözlerine tepkiler sürüyor. Yazılı bir açıklama yaparak Özmen’e tepki gösteren CHP’li Polat Bora Mersin, “Koronanın memleketimizi kasıp kavurduğu bu günlerde, artık hastalığın kaçıncı zirvesini yaptığını bizler bilemezken, kongreleriyle memleketin kıpkırmızı hale gelmesine neden olanlardan AKP il başkanı, hala daha Özlem Çerçioğlu diye biliyor. Pes diyorum! Ayıp diyorum! İnsan biraz utanır, çekinir. Bugün Türkiye vaka sayısında Avrupa birinciliğine gelmiş oturmuş, alın madalyanızı duvara asın” dedi.

Çiftçinin ve esnafın durumunu hatırlatan CHP’li Mersin, “İlimizde esnaf bitti, çiftçinin traktörüne bile haciz geldi. Aşı deseniz kimlere var bilmiyoruz ama millete yok orası kesin. Doğalgaza, elektriğe zam üzerine zam yaptınız. Millet kaloriferini kapattı, bodrumlarından odun sobalarını çıkarıp kurdu bu kış. Bakın 2020 yılının ilk 9 ayında 100 milyon lira elektrik, 400 milyon lira doğalgaz borcunu ödeyemedi bu millet. Tam 107 bin ailenin elektriği ödeyemedikleri borçlar yüzünden kesildi, ocaklar karardı. Türkiye ekonomisinin lokomotifi İstanbul’da çalışan sayısı 5 milyona düştü. 5 milyon kişi 10 milyon kişiyi geçindirmeye uğraşıyor. Ben size daha ne anlatayım? İstanbul’u, Ankara’yı da kaybettiniz, bakın artık Cumhuriyet Halk Partisi iktiranın ayak seslerini siz de duyuyorsunuz. İlimiz Aydın’da zaten hep kaybettiniz, yine kaybedeceksiniz” dedi.

Özmen’e sert sözlerle yüklenen Başkan Mersin şu ifadeleri kullandı:

Bak bay başkan, 3 dönemdir il başkanısın kaybediyorsun ama ben diyorum ki bak hayvan yeminin fiyatı neredeyse 3 katına çıktı, mazot öyle, gübrenin yanına yanaşılmıyor. Bunlarla ilgilen sen. Turist adayınız şu Aydın’da ikamet bile edemedi, bari sen dön bir bak haline milletin.
İstanbul Sözleşmesini fesh ettik dediğinizden beri 7 kadınımız katledildi bu memlekette haberiniz var mı? Nereden olsun değil mi umurunuzda mı?
Aydın’a PTT binası yapacağız dediniz, yıktınız elimizdeki binadan da olduk, 2 yıldır moloz yığınına bakıyor Aydınlı umurunuzda mı? Ecdat toprağı Süleyman Şah Türbesi elden gitti içiniz acıdı mı? Utancını yaşadınız mı? Ekonomi dibin dibini görmüş, bir gecede millet %15 fakirleşmiş derdiniz mi? Memlekette zam görmeyen bir şey kaldı mı?
Bunca zamdan milletin beli bükülmüş, sen hala Özlem Çerçioğlu diyebiliyorsun ya hayret!
Bak Bay Ömer, bu şehirde AKP’li belediye varken belediye binasını bitiremediniz. 5 yıl boyunca tinerci yuvası yaptınız tinerci… AKP’li belediye başkanı bulvara 10 tane büfe koydu, millet isyan etti, oralarda neler yapıldığını şuraya yazmaya ise inanın utanırım. AKP’li belediyenin bu şehri ne hale getirdiğini de, beceriksizliklerinizi de merak buyurma cümle alem biliyor. Ne anlarsınız siz belediyecilikten!
Bu şehirde büyükşehir kurulmadan evvel 62 köyde su yoktu su! Millet abdestini kovayla taşıdığı suyla alıyordu senin haberin var mı? Yok, tabi. Gitmezsen, dokunmazsan, ne derdin var diye milletle dertlenmezsen, avara kasnak gibi aynı lakırdılarla günü kurtarırsın.
Sana önerim milletin ekonomisine, sokağın gerçek enflasyonuna, işsizliğin gerçekten geldiği son noktaya, dön ve bak.
Bak ki iktidardan gitmeden önce Aydın halkına toplu iğne başı kadar faydan dokunsun.