Samsun'un Canik ilçesinde bir şahıs, yere düşürdüğü eski eşini çocuğunun gözü önünde defalarca tekmeledi. Çocuğun anne diyerek ağlamasına aldırmayan saldırganın görüntüleri dehşete düşürdü.  Vatandaş kamerasına yansıyan olayda bir adamın yerde baygın yatan kadını defalarca tekmelediği görüntülendi. Kadın tekmelenirken yanındaki çocuğunun 'anne' diye ağlama sesleri sokakta yankılandı. Kadın kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.

Başkan Çerçioğlu’ndan İstanbul Sözleşmesi çağrısı

Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Samsun'da bir kadını öldüresiye döven caninin videosunu büyük bir öfke ve dehşetle izledim. Gözleri önünde şiddet uygulanan annesini küçücük elleriyle kurtarmaya çalışan o yavrunun çığlıklarını kalbimin en derinlerinde hissediyorum. Neredeyse her gün yeni bir kadın cinayetine tanık oluyoruz. Biz, kadına karşı şiddetin olmadığı, şiddete karşı korunma ihtiyacı duymadığımız yarınların asla gelmemesini, hep yarınlar olmasını değil, ne olacaksa, ne yapılacaksa bugün olmasını istiyoruz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısında bulunan Başkan Çerçioğlu, “Artık ne diyecek sözümüz kaldı ne de sabrımız. Adalet arayan kadınlara karşı kör, sağır ve dilsiz olunmasından, terazinin ağır gelen kısmı altında ezilmekten bıktık. Birimiz güvende değilsek, hiçbirimiz güvende olmayacağız. Bir kadının çığlığı, bütün kadınların çığlığıdır. Bu sebeple: Bir büyükşehir belediye başkanı ve bir kadın olarak, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine karşı olan yasaların caydırıcılığının artırılması ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep ediyorum. Unutmayın ki kadınlar birlikte güçlü ve asla yalnız yürümeyecekler. Kadına şiddete hayır” ifadelerini kullandı.

Profilini kararttı

Öte yandan, Başkan Çerçioğlu’nun tüm sosyal medya hesaplarının siyah profil resmi ve kapak fotoğrafıyla değiştirmesi dikkat çekti.