Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Söke’ye yapılacak otopark ile ilgili Söke Belediye Meclisi’nden CHP’li üyelerin oylarıyla tahsis işlemi gerçekleşmişti. Tüm maliyetin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı ve tamamlanmasının ardından Söke Belediyesi’ne devredilecek otopark ile ilgili en önemli adımın atılması Sökeliler tarafından da memnuniyetle karşılanmıştı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, “CHP’li Söke Belediye Meclis üyelerimiz Söke’de tarihi bir karar imza atmışlar Sökeye yapılacak bir yatırımın önünü açmışlardır. Ancak gelin görün Cumhur İttifakı Meclis üyeleri dün evet dedikleri karara bugün hayır demişler Söke’nin hizmet almasının önüne geçmek istemişlerdir. Komisyonda evet diyen Cumhur ittifakı Meclis Üyeleri mecliste neden ayrı oy kullanmışlardır? Komisyonda evet buraya otopark yapılsın diye oy birliği ile imza atan zihniyet mecliste neden bu kararın altında bir şeyler aramak istemektedir” dedi.

‘Meclis her şeyin üstündedir’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Söke’ye büyük bir jest yaptığını vurgulayan Başkan Özcan, “Meclis her şeyin üstündedir. Bu Meclis halkın meclisidir. Halkın dediği olur, halkın seçtiği Meclis’tir. Her zaman halka hizmet etmeye devam edecektir. CHP olarak halkımıza vermiş olduğumuz sözleri birer birer yerine getirmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Otopark yapacağız dedik bugün yapıyoruz. Devri Büyükşehir belediyemize gerçekleşti. İki CHP’li belediye başkanımız kısa sürede bitirip halkın hizmetine sunacaktır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu daha önce hiç bir yerde yapmadığı jesti Söke’ye yapmıştır. Otopark ve istenilen müştemilatı yapıp işletmesini Söke Belediyemize verecektir. Büyük bir hizmettir. Gelir getirici hizmettir” dedi.

Başkan Özcan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Söke’ye yapılan otoparka karşı çıkmak akıl tutulmasıdır. Hele ki CHP’yi bu konuda eleştirmek gaflet ve dalalettir. Söke halkı bize bu hizmetler için bize oy verdi. Halkımız bu hizmetler için bizlere 10 bin daha fazla oy verdi.
Levent Başkanımız ve Özlem Başkanımıza bir Sökeli olarak çok teşekkür ediyorum. Söke halkımıza hizmet etme sevdaları her türlü engeli yıkıp geçiyor. Başkanlarımızın uyumu birlikteliği bizlere güç katıyor. Halkımız memnun bizlerde memnunuz.
Allah kimseyi memleketine hizmet gelmesine muhalefet edecek konuma getirmesin.