Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Teoman Sancar partisinden istifa etmiş ve hakkında çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Hakkında bir kaset olduğu ve görüntülerin karşılığında 1 milyon dolar istendiği öğrenilen milletvekili Sancar, Denizli’de yayın yapan bir internet sitesine yaptığı açıklamada, “Evet, Kaset var diye, baskı oluşturuldu… Gerekli yerlere şikayetimi yaptım… Her türlü iftiraya, ayrı ayrı belgeleriyle cevap vereceğim…  Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim…” demişti.

Soruşturma genişletildi

Milletvekili Teoman Sancar’ın şikayeti üzerine harekete geçen Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye’nin değişik illeri ve Kıbrıs’a uzanan büyük bir operasyon başlatılmıştı.

Alkol ortamında çekildiği iddia edilen görüntülerde yer alan Denizli’de bir belediye çalışanı olan şahsın ifadeleri doğrultusunda olayın planlı bir şekilde organize edildiği, Sancar’ın davet edildiği eve ses ve görüntü sistemi yerleştirildiği öğrenildi.

Çete lideri polis memuru mu?

Öte yandan, görüntülerde yer alan belediye çalışanının ifadesi doğrultusunda Aydın’da görevli bir polis memurunun da gözaltına alındığı öne sürüldü. Polis memurunun görüntülerde yer alan belediye çalışanının ablasıyla evli olduğu ve Aydın’da aktif görevde bulunduğu iddia ediliyor.

‘Sancar’ın kadehine ilaç atılmış’ iddiası

Milletvekili Teoman Sancar’ın eve çağrıldıktan sonra kadehine ilaç atılmış olması ihtimalinin de araştırılan konular arasında yer aldığı belirtiliyor.