Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan şu ifadeleri kullandı:

Leblebili lebalebli kongrelerin gölgesinde yürütülen salgınla mücadelede bugün ülkemiz için kritik bir gün. Yeni dönem olacak mı, olursa nasıl olacak onu açıklayacak AKP iktidarı.

Ancak toplumun hangi kesiminin yeni dönemi yaşayacağı aslında toptan ortaya çıktı. Hükümet toplumun her katmanına çizdiği kaderi yaşama yükümlülüğünü verdi bile.

Doğalgaza gelen zamlarla ısınamamak, yaşanan ekonomik buhranla fırından yarı fiyatına bayat ekmek, taneyle meyve, bardakla yağ almak, kapatmak zorunda kaldığı ekmek teknesinin içinde ne varsa tek tek haraç mezat satmak milletimize…

Leblebili lebalebli kongreler, ucuza evler arabalar AKP yöneticilerine…

“Lebaleb batırıldık” deyip, tepkisini göstermek isteyen esnaf kardeşimize ceza, AKP kongrelerinde salonları dolduran AKP yöneticilerine bin şükran. Hal böyleyken, milletçe merak ediyoruz bu tablonun dışında ne açıklayacak acaba bakanlar kurulu bugün?

 Millet kendine görülen yeni normali çoktan öğrendi, oktan öğrendi yaşıyor.

İlkokul çocuklarımız bile okullarının ne zaman açılacağı konusunda sizlere güvenilemeyeceğini öğrendi. Çiftçimiz size güvenip ziraat yapılmayacağını, hayvancımız size güvenip borca girilmeyeceğini… Tek tek öğrendi vatandaşımız bunları… Geriye öğrenilecek tek bir şey kaldı ama bu sefer öğrenecek olan sizlersiniz.

İlk sandıkta, ilk seçimde yolcusunuz. Sizler vatandaşımıza bu acı tecrübeleri öğretirken, vatandaşımız da gidiş biletinizi hazırlıyordu. Bir kere de siz öğrenin bakalım, nasıl oluyormuş.