Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf Odası ziyaretinde kısıtlamalar nedeniyle mağdur olan esnafın sesi oldu. Otellerin restoranlarının açık olduğunu hatırlatan Başkan Çerçioğlu, “Bugün otellerin restoranları açık mı? Açık. HES Kodu uygulanıyor. Maske, mesafe, masalarda hijyen ayarlanıyor. Kardeşim o zaman küçük esnafımız restorantını, kahvesini aynı uygulama yapamaz mıyız?” dedi.

Esnafın kısıtlamalar sonrasında çok zor günler geçirdiğini söyleyen Çerçioğlu, “Çerçioğlu, “Arkadaşlarımız, başkanlarımız kibarlıklarını hiç bozmadılar. Aç millet aç. Biz bu süreçte her zaman fakir, fukara, garip gurabanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz ama insanlar bir tas çorbayı bulamıyor” dedi.

‘Adil olmak lazım, herkese eşit yaklaşmak lazım’

Açıklamasının devamında herkese eşit yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu şu ifadeleri kullandı:

Otellerin restoranları açıksa aynı kurallara diğerlerini de açalım veya bu işin çaresi kapatalım 14 gün tamamen kurtulalım. Yani şunu söylemek istiyorum; adil olmak lazım, herkese eşit yaklaşmak lazım. Kusura bakmayın Aydın milliyetçiliği yapacağım. Sonuna kadar da savunacağım. Orası açılıyor da burası açılmıyor. Neye göre? Otellerde ne uygulanıyorsa restoranlarda, kahvelerde, Aydın esnafımız diyor ki; biz otellerde uygulanan kuralların iki katı kurallara razıyız. HES koduyla giriş olsun, mesafemizi koyalım artık bizi açın.