Esnafın kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini belirten Başkan Özcan, “Koranavirüs salgının etkilerini azaltmasını, normalleşmeye başlamayı büyük bir hevesle bekliyoruz. Özellikle esnafımız, çalışanımız bir an evvel işine ekmeğine kavuşmanın hayalini kuruyor” dedi.

Bireysel kredi borcu olan 34 milyon vatandaşı hatırlatan CHP’li Özcan, “Ancak bir yandan dönüp bakıyoruz bugün bireysel kredi borcu olan vatandaşımızın sayısı 34 milyonu bulmuş. Millet olarak borca batmış, hareket edemez duruma gelmiş durumdayız. Peki, esnafımızın, çiftçimizin, vatandaşımızın durumu bu iken, AKP iktidarı bu durumu değiştirmeye, düzeltmeye yönelik neler yapıyor? Bakın AKP hükümeti çiftçinin kullandığı gübre desteklerine yönelik zam açıkladı. İlk bakışta sevindirici; vatandaşımızın bir nebze nefes almasına yönelik bir haber gibi geliyor. Ama kazın ayağı öyle mi? Hükümetin gübre desteği, gübreye gelen zammın %10’unu bile karşılamıyor” dedi.

‘Kendimiz üretmiyoruz’

Açıklamasının devamında üretimin olmadığını söyleyen Başkan Özcan, “Bakın değerli arkadaşlar; milletin bardağın ne dolu tarafını, ne de boş tarafının önüne konmasına ihtiyacı yok. Millet bardağın ta kendisini görüyor, neyin ne olduğunu biliyor. Desteğe zam yaptık, diye yaygara koparttığınızda çiftçimiz gelen zamla bunu kıyaslayacak kadar hesap kitap yapabiliyor. Siz hiç canınızı sıkmayın. Bu arada kullandığımız bu gübreyi de Rusya'dan, Bulgaristan’dan, Romanya’dan, Ukrayna’dan ithal ediyoruz. Kendimiz üretmiyoruz. Peki, kim ithal ediyor bu memleketin gübresini? 15 firma. Girdisinde, yediğinde, içtiğinde ithalata bağımlı hale geldiğimiz memleketimizde; ne üreticimizin üretmeye takati kaldı, ne de milletimizin pazara, markete gidip evine mutfağına bir şeyler alacak dermanı. Pandemi belası elbet bir gün bu memleketi terk edecek, ama ekonomik olarak yarattığınız enkaz, onu kim kaldıracak?” ifadelerini kullandı.