CHP’li Macaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Pandemi sürecini bir yılda buyana millet olarak yaşıyoruz. Tablo o ki büyük Türk Milleti pandeminin tüm faturasını sırtına almış taşıyor, bir de sırtında bir gram yük taşımayan AKP yöneticileri ve 5 büyükleri ile avaneleri. Hal böyleyken ilimizde AKP’de siyaset yapanlara şöyle bir bakıyoruz, ne haldeler, millet için ne yapıyorlar? Benim milletim ne yer ne içer, tenceresinde ne kaynar diyorlar mı? Yok! Kocaman bir sıfır.
Örneğin AKP Aydın vekili Posacı halen daha Aydın Büyükşehir Belediyesi kıskançlığı üzerinden siyaset yapıyor. Posacı’yı tarif edecek, tasvir edecek tek kelime “KISKANÇLIK”
Oysa Aydın çiftçisi perişan, oysa Aydın çiftçisi umudunu kaybetmek üzere. Gübre fiyatları, yem fiyatları dolarla, euroyla, altınla yarışıyor. Ama sözüm ona ziraat kökenli Posacı’nın umurunda mı? Hayır. Millet fakirlikle değil açlıkla cebelleşiyor, haberi var mı Posacı’nın? Hayır.
Bu ülkede devlet çalışamadığı için ücret alan işsizimizden damga vergisi alıyor. Haberi var mı? Posacı’nın belki var ama 3 maymunu oynamak daha çok işine geliyor değil mi? Büyükşehir kıskançlığı gözünüzü bürürse işte böyle olur.
Bu milleti, bu çiftçiyi, devr-i iktidarınız İsrail’in tohumuna, Yunan buğdayına pamuğuna, Venezüella peynirine, Meksika nohuduna, İran soğanına, Peru kuru fasulyesine, Hollanda patatesine mahkum etmedi mi? Devr-i iktidarınız boyunca tarım ürünleri ithalatına 104 milyar dolar ödenmedi mi? Dile kolay, bu cefakar millete ürettirmediğiniz tarım ürünlerine 104 milyar dolar… Mahkum ettiniz ele güne bizi Bay Posacı.
Şimdi size tavsiyem; bırakın artık Büyükşehir kıskançlığını, hasetini, milletin size verdiği işi yapın, yüreğiniz ve cesaretiniz varsa, milletin size verdiği vekalet için küçücükte olsa bir şey yapmak istiyorsanız, çıkın Tarım Bakanına tarım memleketi ülkemiz, tarım ürünleri ithalatı rekoru kırıyor, bu nasıl iş sayın bakan deyin de yiğitliğinizi görelim.