Aydın, son yılların en büyük istismar olaylarıyla çalkalandı. Taciz, tecavüz, istismar gibi olayların çok fazla yaşanmadığı Aydın’da son bir haftada birbirinden iğrenç olaylar gündeme geldi. Kızını aylarca kayıp olarak arayan bir babanın öz kızını uyku ilacıyla bayılttıktan sonra tecavüz edip hamile bıraktığı, Çine’de bir kız çocuğuna hem abisinin hem de babasının tecavüz ettiği, istismar mağduru çocuğun doğurduğu bebeğin de abisinden olduğu ortaya çıktı. Kuşadası’nda 14 yaşındaki çocuğa 6 kişinin tecavüz ettiği iddiasıyla biri avukat 6 kişi tutuklanırken, Nazilli’de ise erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiği iddia edilen 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı.

Türkiye onu ‘Kızını arayan baba’ olarak tanımıştı

Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi’nde yaşayan Ercan K. isimli baba, kızı Ö.K’nın kaybolduğunu söyleyerek yetkililere başvurmuş, bazı televizyon kanallarına çıkarak kızının geri dönmesi için çağrıda bulunmuştu. Evden kaçan ve sonrasında bulunan Ö.K’nın ablası H.K da babası Ercan K. tarafından cinsel istismara uğradığını söyleyerek şikâyetçi olmuş ve sapık baba çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Uyku ilacı verip öz kızına tecavüz etmiş

Olayla ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin de kabul edildiği öğrenildi. İddianameye göre, H.K babası tarafından ilk kez 2017’nin Ağustos ayında sözlü tacize uğradı. Kızını kimseye söylememesi için tehdit eden Ercan K., bir süre sonra da kızını uyku ilacıyla bayılttıktan sonra tecavüz etti.

6 ay sonra hamile olduğunu fark eden genç kız doğum yaptı. 2 yaşına giren çocuğun yapılan DNA testinde baba Ercan K.’den olduğu tespit edildi. H.K’nın doğum yaptıktan sonra da babası tarafından tecavüze uğradığını söylediği öğrenildi.

Kuşadası’nda 14 yaşındaki çocuğa tecavüz iddiasıyla 6 kişi tutuklandı

Kuşadası’nda ihbar üzerine çalışma başlatan Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 14 yaşındaki S.K isimli kız çocuğunun ifadesine başvurdu. Çocuk, alınan ilk ifadesinde kendisini biri avukat 6 kişinin istismar ettiğini söyledi.

Kuşadası polisi tarafından gözaltına alınan 6 kişi çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın genişleyebileceği belirtiliyor.

HEM ABİ HEM DE BABA TECAVÜZÜ

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Bedirler Mahallesi’nde 2019 yılında meydana gelen olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 2019’un Haziran ayında Çine ilçe merkezine taşınan 16 yaşındaki C.K’nın durumundan şüphelenen akrabaları hastaneye götürdü. Çocuğun 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkarken, C.K’nın ifadesi üzerine babası Salih K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

O tarihte baba Salih K. kızına tecavüz ettiğini itiraf etmiş, anne D.K de tecavüzü doğrulamıştı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında küçük kızın tecavüz sonucu doğurduğu bebeğin babasından olmadığı tespit edildi. Yeniden yapılan DNA testi ile doğan çocuğun abi Mustafa K.’dan olduğu tespit edildi. Yargı süreci devam ediyor.

Nazilli’de 14 yaşındaki çocuk doğum yaptı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu doğum yaptı. Nazilli’de 16 yaşındaki sevgilisiyle ilişkiye girdiği iddia edilen L.S, çocuğunu düşürmek için ilaç içti. Fenalaşınca Nazilli Devlet Hastanesi’ne getirilen L.S doğum sancıları başlayınca doğuma alındı.

Bebek ve annenin durumunun iyi olduğu öğrenildi.