Yazılı bir açıklama yapan Başkan Dinç şu ifadeleri kullandı:

2021 yılı Asgari ücret tutarı 2825 Lira 90 Kuruş olarak, Türkiye’de yoksulluk olmadığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı.
Pandemi koşulları ile birlikte binlerce esnafımız kepenk kapatmış, emekçiler yokluk içinde kalmışken Fildişi kulelerinde oturup bu millete kuru ekmeği reva görenlere sesleniyoruz. İktidar tarafından semirtilen, ihale, yap işlet devret ile beslenen, inşaat ekonomisi ile köşe olanlara, bir aylık maaşı 30 asgari ücret edenlere sesleniyoruz.
Bu düzen yoksulluk düzenidir. Bu asgari ücret millete kuru ekmek yiyin demektir. Şatafatlı sofralarda, çalgılı çengili yemekler yiyenler ayın sonunu nasıl getiririm diye düşünen Vatandaşı kuru soğan kuru ekmeğe muhtaç etmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftalardır asgari ücret vergiden muaf şekilde en az 3100 TL olmalıdır dedik. Ama bugünkü tablo ülkeyi yandaş müteahhitlere şantiye haline getirenlerin, “birtakım” holdinglerin milyar dolarlık vergi borcunu silip emekçiyi muhtaç ettiği yoksulluğun resmidir.
CHP olarak bu talan ve yoksulluk düzenini bitirecek, Türk Milleti’ni refaha ve geçim sıkıntısı olmayan bir hayata kavuşturmak azmi ve kararlılığını göstermek gayretindeyiz.
Derhal seçim istiyoruz.
Emekçilerin, asgari ücretlinin sesi olmaya ve bu milleti yoksulluktan kurtarmak için gereken çabayı göstereceğimize söz veriyoruz. #EMEKÇİLERSANDIKTAHESAPSORACAK