Bursa’nın AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda çarpıcı tespitler yer aldı. AKP’li Osmangazi Belediyesi'nin bazı dernek ve vakıflar için milyonlarca liralık harcama yaptığı saptandı.

Sayıştay’ın denetimde raporunda, “Dernek ve Vakıfların Yapım ve Hizmet Alımı İşleri Bedellerinin Belediye Bütçesinden Karşılanması” başlığıyla yer alan bulguda, “ Özel bir derneğe ait yurt inşaatı giderleri ile özel bir vakfa ait yurdun yemek giderlerinin belediye bütçesinden ödendiği tespit edilmiştir” denildi.

YANDAŞ VAKFA 6 MİLYON TL’LİK YURT

Sayıştay denetçileri, 03 Ekim 2018 tarihli Belediye Meclisi Kararı ile Osmangazi Belediyesi’nin AKP’lilerin kurucusu ve yöneticisi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kendi arsası üzerine yurt inşaatı yapıldığını belirledi. AKP'li belediyenin ise Belediye ile İlim Yayma Vakfı ile işbirliği protokolü imzaladığı ve yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği belirtildi.

BİLAL ERDOĞAN DA KURUCUSU

İlim Yayma Vakfı kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP’ye yakınlığıyla bilinen iş insanı Latif Topbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gibi çok sayıda isim yer alıyor.

21 BİN TL’LİK KAHVALTI

“Özel bir vakfa ait yurdun, yemek giderlerinin belediye bütçesinden ödendiği görülmüştür” denilen Sayıştay raporunda, “Yapılan incelemelerde; özel bir vakfın talebi üzerine 15 gün boyunca günlük 300 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği bedeli olan 21 bin 870 TL’nin Belediye bütçesinden karşılandığı tespit edilmiştir. Özel bir vakfa ait yurtta kahvaltı ve öğle yemeği bedelinin Belediye bütçesinden karşılanmaması gerekmektedir” ifadeleri de yer aldı.