CHP’li Mersin, “AKP Milletvekili Metin Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun başlattığı “Askıda Su Faturası” kampanyası hakkında yorum yapayım derken bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş. Dayanışmanın ne demek olduğundan haberleri olmadığı için dememiş ki “bir faturada ben alayım ve ihtiyaç sahibi bir vatandaşın derdine dermen olayım.” Çünkü bunu yapmış olsaydı sistemde yer alan faturaların neye göre belirlendiğini bilirdi. Hem yardımda bulunmuyor hem de akla gelmeyecek şeyler istiyor. Ödeme yapılan faturanın abone bilgilerini, yani ismi, adresini, numarasını faturayı ödeyen ile paylaşın diyor. Vekil bey, sen ne dediğinin farkında değilsin. Yardım mı edeceksin GBT mi sorgulayacaksın?” dedi.

Mersin, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u sert sözlerle eleştirerek, “Esnafın yanında olduğunu belirten dayanışmayla bunu karşılaştırmak ise elma ile armudu karıştırmak gibidir. Sosyal yardım ile dayanışma mesajı verilen içerikleri anlayamayacak kadar incelikten uzaksın. Bakın faturalar sisteme “Daha önceden onaylanmış sosyal yardım talebiniz bulunuyorsa” eklenebiliyor. Oradaki faturalar vatandaşların daha önceden yaptıkları sosyal yardım talepleri içerisinden seçilmiştir. Yani yokluğa mahkûm ettiğiniz vatandaşlardır onlar, bu hal sizin eserinizdir. Bırakın yoksulluğu, açlık sınırının altında yaşayan insanların faturalarıdır onlar. Sırça köşkte keyif yapmayı bırakında milletin ne hale geldiğine bakın. Metin Yavuz’un bir eli yağda bir eli balda, ne anlar yoksulun halinden” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin açıklamasının devamında şunları söyledi:

Bir de bunlar herkesi kendi gibi sanıyor. “Dervişin fikri ne ise zikri de odur” misali, mensubu olduğu partinin 18 yıllık iktidarında yaptığı yardım kampanyalarını hatırlamış; oradaki oyunların her yardım kampanyasında olacağını düşünüp “Askıda Su Faturası” kampanyasını eleştiriyor.
Kişi kendinden bilir işini misali, daha iktidarınızın 15 Temmuz Şehit ve Gaziler için topladığı 309 milyon lira yardım parasının nereye kullanıldığının hesabını veremediniz! Nerede o paralar Metin Yavuz?
10 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen Beşiktaş'taki bombalı saldırıda 38'i polis, sekizi sivil en az 46 vatandaşımız terör saldırısında şehit oldu. Katliamın ardından yaşamını yitirenlerin ailelerine destek verilmesi amacıyla başlatılan kampanyada 52 milyon TL tutarında bağış toplanmıştı. Nerede o paralar Metin Yavuz?
Ey vekil, size soruyorum; bir Aydın milletvekili olarak, Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu kampanyaya katıldınız mı? Kaç kişinin faturasını ödeyip yardımda bulundunuz?
Ey vekil, tok açın halinden anlamaz deyip umursamadınız mı, yoksa sizde AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin gibi midelerine kuru ekmek giriyorsa karınları doyuyor mu dediniz?
Geçmiş olsun dileklerimi ileterek bir de önerim var. Korona virüse yakalandınız, iyileşme sürecinde kendinizi bir sorgulayın isterim. Hayat bir nefes kadar kısa, size şimdiden acil şifalar diliyorum.