Yazılı bir açıklama yapan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, “Söke Ekonomisinin en temel unsurunu oluşturan pamuk, yüksek maliyetler, iklim ve zararlı mücadelesinde de büyük darbe aldı. Elde ettiği ürün geçmiş yılların çok altında. Elde ettiği üründen eline kalan para, katlandığı maliyetleri karşılamaktan çok uzak... Gelecek yıl Söke Ovasında pamuk ekiminde azalma bekleniyor. Bu azalma sadece pamuk üreticisini zorlamayacak, onunla ticaret ve bir yaşam süren esnafa büyük darbe vuracaktır. Evine ekmek götüreni çaresiz bırakacaktır. Düşünün ki bir yörenin yalnız pamuk üretiminde yarattığı ilk derece katma değeri yaklaşık 4.383,7 milyar TL. Bu değer nebati yağ, hayvan yemi, iplik, kumaş ve hazır giyim ile katlanarak devam ediyor... Pamuk bir zamanlar ülkenizin dünya piyasalarında en iyi olduğu, istihdamın ve ihracatın en yoğun kullanıldığı, tekstil sektörün temel hammaddesi iken artık kotaların içinde can çekiştiriliyor” dedi.

İktidarın kamuoyunu yanılttığını söyleyen Başkan Özcan, “İktidarın en temel çıkış noktası ithalat ve yönetemediği ekonomi şimdi kur ve faiz sarmalında gün geçtikçe çıkmaza giriyor. Ülke ekonomisini %98 dışa bağımlı hale getirmek hangi yurtseverlik? Hükümetin polisiye tedbirleri de iş görmediği gibi damadın fedası da işe yaramadı... Bu darboğazdan nasıl çıkılacağı konusunda en küçük fikri olmayan iktidar, kamuoyuna on sekiz yıl boyunca olduğu gibi devamlı yalan söylüyor. Pandemi krizi bunun üstüne gelince buhran daha da derinleşiyor. Hasta sayısını dokuz ay boyunca saklayan bir hükümet ne kadar inandırıcı? Yalnız bölge çiftçisi değil esnaf ağır baskı altında. Beton ve tarikat ekonomisi çöktü, başı sıkışan iktidar yeni bir yalan söylemi ile reformdan bahsetmeye başladı. Sanki 18 yıldır iktidarda olanlar onlar değil de başkaları” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan açıklamasının devamında şunları söyledi:

Cumhuriyet Tarihinin tüm kazanımlarını 18 yılda satıp bitiren onlar ve bunca süre yaklaşık 2,7 trilyon dolar kaynak kullanıp üstüne özel ve kamu sektörü olarak yaklaşık 1 trilyon dolar borç yapanlar onlar.
Bırakınız sözde yapacakları yardımları doğru dürüst maske dağıtamamış olanlar ne derece inandırıcı? Emekçiye yetersiz ve kendi birikimlerini kısa çalışma ödeneği namı ile yardım adıyla vermek ne kadar samimi? Evimizde çocuğumuzun kumbarasından bayram harçlığı verdiğimiz aynı çocuğumuzdan ne farkı var bu yardımın? Faizle yeniden borçlandırdığınız esnaf kardeşimizin nasıl yüzüne bakıyorlar? Bunları yapan iktidar ve lideri gerçeklik algısını yitirmiş halen paket açıklıyor. Anlamadığımız bu paket yardım mı yoksa sadaka mı?
Bölge milletvekili hükümet sisteminin tarıma rekor kırdırdığını akıl tutulması ile söylemiş. Pamuk gibi stratejik ürünü bırakınız buğday üretiminin kalan çıktısı samanı ithal eden bir ülke nasıl bir rekor kırmış oluyor? Tüm tarımsal ürünlerde ithalatçı durumundayız. Hayvancılıkta girdi değerleri çıktı altında negatif seyirle can çekişiyor. Ülkenin gıda güvenliği her hususta olduğu gibi tehdit altında...
AKP iktidarı yalnız şu anımızı değil, geleceği ağır biçimde tehdit ediyor. Sayın vekil haklı, yönetememek ve ekonomik buhran konusunda rekor üstüne rekor kırıyorlar (!) tüm açıkladığınız rakamları Fahrettin (Koca) katsayısı ile genişlettiğiniz anlaşılıyor.
Allahtan bu memlekette yerel iktidarda Cumhuriyet Halk Partisi var. Gecesini gündüzüne katan, halka can olan, aşına ortak eden, kimsesizlerin kimi olan belediyelerimiz var. Hepsi tarih yazıyorlar. Çünkü onlar yatağa kimsenin aç girmemesi için, kimsenin soğuk kış günlerinde üşümemesi için mücadele edenlerdir... Sosyal belediyeciliğin aydınlık yüzü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu var. Zaten halkımızın teveccühü coşkun bir ırmak gibi akıyor. Şunu biliyoruz: Yerel iktidarımızın başarısı genel iktidarın büyük müjdecisidir.