TBMM'de yaşanan skandal olayın tutanakları da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Tutanaklarda Engin Altay'ın "Millet aç, millet perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor." sözlerine karşı AKP'li Şahin Tin'in "O zaman aç değiller demek." dediğinin kayıt altına alındığı görüldü.

SAVUNMA YAPTI

AKP'li Şahin, büyük tepki çeken sözlerinin ardından bir açıklama yaptı. Şahin, Meclis'teki sırasında, cep telefonundan okuduğu açıklamasında şunları söyledi:

CHP’li Engin Altay’ın sözlerimi çarpıtarak siyaset devşirme gayreti bizi şaşırtmadı. Türkiye’de sosyal devlet AK Parti’yle vücüt buldu. Garibanın derdiyle bizim kadar ilgilenen bir iktidar daha gelmemiştir. Vicdan sahibi herkes kötü niyet taşımadığımı bilir. Milletimiz CHP’nin linç siyasetine prim vermeyecektir. Sizin derdiniz çarpıtma ve iftiralarla linç yapmak. Zaten en iyi yaptığınız da bu. Projeniz yok. Vicdan sahibi herkes kötü niyet taşımadığımı bilir. Bilmeyen de kendisi gibi bilir.”

Aile Bakanı da yoksulluk yok demişti

TBMM Genel Kurulu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 bütçe görüşmelerinde iktidar muhalefetin yurttaşların gelirlerinin düşmesi, milyonlarca kişinin açlık sınırında yaşaması ve artan intiharları gündeme getirmesini görmezden gelinmiş, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, aşırı yoksulluk ve yoksulluk sorunlarının geride kaldığını, artık refahı paylaşma aşamasına geçtiklerini savunarak büyük şaşkınlık yaratmıştı.