Efeler Belediye Meclis Üyesi CHP’li Yüksel Macaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı’ya sert sözlerle yüklendi. Macaroğlu, “Gün geçmiyor ki Aydın'daki suskunluk sarmalı bazı arkadaşların dillerini sarmasın. Birkaç gün önce sorduğum sorular yanıtsız kaldı. Yani bizler, vatandaşlarımız yanıtı biliyor da, soruları yanıtlaması gerekenler yine körebe oynuyor. Vızıldayan bir arkadaşımıza asıl konuşması, cevaplaması gereken konuları anlatmıştım, hâlâ ses-seda yok. Sorular basit sorular aslında. TARİŞ Alanı'nda depolama için ne kadar kira verdin? İsteyen her vatandaş bu alanda depolama yapabilir mi? Mesela böyle bir alanda tüp depolasak bunun bir sakıncası var mıdır? Bu yaptığınız etik mi? Sonuçta eşiniz orada yönetici” dedi.

“Bunlara cevap vermek yerine Büyükşehir Belediyesi’ne saldırıyorsunuz”

Açıklamasının devamında, AK Partililerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarını kıskandığını söyleyen Macaroğlu, “Aydın'da bu soruların cevaplarını bilen arıların olduğundan haberdarız da ses veremediklerini görünce onlar adına üzülüyoruz. Bunlara cevap vermek yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne saldırıyorsunuz. Çalışmaları kıskanıyorsunuz. Başarıları kıskanıyorsunuz. Halkımızın desteğini kıskanıyorsunuz” dedi.

“Esnaf entübe durumda”

Esnafın entübe durumda olduğunu hatırlatan CHP’li Macaroğlu, “Bakın beyler; esnaf yıllardır borç batağından kurtulamamış, geleceği göremiyor, siftah yapmadan günü geçiyor ama bunların hiç bu konuları dert ettiğini görmedik. Esnaf  ‘entübe’ durumdadır. Kepenk kapatan esnafın derdini bir sorun, kredisinin ödeme günü gelen esnafın derdini bir sorun bakalım ne diyecekler size. Belediyecilik dersine bunları da ekleyeceğiz. Sosyal belediyecilik nedir, esnafın, ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmak ne demektir öğreteceğiz. Dertlere derman olmak bizim, dertlere dert katmak sizin işiniz” ifadelerini kullandı.