Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

Dün gerçekleştirdiğimiz Aralık ayı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında AKP Grubu bir soru önergesinde bulunuyor, Pandemi tedbirleri kapsamında hangi işletmelerin faaliyeti tamamen durdurulduğu, ücretsiz izinde bulunan ve 1168 lira İŞKUR desteği dışında geliri olmayan işçilere herhangi bir sosyal destek vermeyi planlıyor musunuz? gibi akla ziyan ve birbiriyle örtüşmeyen sorular soruyor. Gerçi önerge vermeyi bile beceremiyorlar muhatabı Büyükşehir değil. Yanlış yere veriyorsunuz önergeyi beyler.

Bir kere böyle bir dönemde işçiye 1168 TL gibi bir rakamı layık gören, işletmelerin –kendinizin de söylediği gibi- “tedbir kapsamında” faaliyetini durduran, dönüşümlü çalışma yap diyen sizsiniz. Bunların hesabını niye bize soruyorsunuz? Bunu anlamak mümkün değil.

Grup Sözcünüzü de anlamak mümkün değil, daha bir gün önce “Kısa Süreli Çalışma Ödeneği adı altında hükümetimiz bir destek verdi. Nedir bu? Ücretsiz izne ayrıl, ücret tahakkuk etmesin size. Size sigorta primi de tahakkuk etmesin. Ben de bu işçiye ayda 1168 lira, damga vergisi kesildikten sonra rakam budur. Yazıktır. Aydın Efeler’de yaşadığını düşünelim bir işçinin. Ev kiraları nerelerde? 1168 lirayla bir kişi ev kirasını mı ödeyecek, ekmek mi alacak? İnsanları bu duruma getirmeye gerek yok.” demedi mi?

Pandemi dönemindeki işsizlik sizin ayıbınız. Kısa çalışma ödeneğini uzatıp kapsamını genişleterek ‘emekçileri cezalandırma’ haline getiren de sizsiniz. Biz bütün CHP’li Belediyeler işinden olan kısa çalışma ödeneğine mahkûm edilen vatandaşlarımıza sosyal yardım ödemeleri yapmayı çok istedik ama sizin iktidarınız bunun hukuki altyapısını oluşturmadığı gibi bize de engel oldu. Hatta hatırlayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, “Devlet içinde devlet olmaz ama millet içinde imece olur” sözleriyle kampanyaların engellenmesine tepki göstermişti.

Keşke kâğıda yazıp bize böyle sorular soracağınıza, elinizi taşın altına koysanız da iktidarınızın verdiği 1168 TL İŞKUR ödemesinin üstünü bizim tamamlayabileceğimiz hukuki zemini temin edebilseniz ya da sesinizi yükseltip iktidarınıza “1168 TL işçilerimize yetmez artırın” diyebilseniz. Ama nerdeeee?

İşçi kardeşlerimizi bu kadar düşünüyorsanız gereksiz sorular sormak yerine ‘ne yapabiliriz?’ noktasında buluşabilmeyi teklif edebilseydiniz, o zaman samimiyetinize inanırdık. Ama biz sizin koyduğu şartlara uymaya çalışıyoruz ve bu cendereden yasal anlamda çıkamıyoruz. Hadi bakalım hodri meydan gerçekten işçi dostuysanız, bu kadar işçi kardeşlerimizi düşünüyorsanız abilerinizle görüşün, 1168 TL İŞKUR desteğinin asgari ücrete tamamlanacak kısmını belediyelerin ödemesine izin verilmesini sağlayın, biz de hemen yapalım!