CHP’li Altıntaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yanlış yönetim politikaları, yanlış ekonomi politikaları ve işte sonuç…
Her gün rekor üzerine rekor kıran pandemi rakamları ve bu rakamlarla yarışan ekonomik buhran ve döviz kuru rekorları…
AKP iktidarı ne yazık ki hayatın her alanında ve o çok övündükleri sağlık alanında bile dibe gömüldü, çuvalladı. Memleketi bu buhrandan çıkarmak için bir şeyler düşünmek yerine ise, arı gibi vızıldayıp, asla ortaya bir şey koymamayı, çuvala sığmayan bu koca mızrağa gözlerini kapamayı tercih ediyorlar…
Bakınız “saltanat” ifadesini bu ülkede en son kurabilecek kişiler sizlersiniz, iktidar saltanatınız, kendiniz dışında hiçbir şeyi görmenize müsaade etmiyor. Bugün bu ülkenin %43’ü asgari ücretle çalışıyor, umurunuzda mı? Bir asgari ücretli kazandığının %33’ünü vergi olarak devlete geri veriyor haberiniz var mı?
İşte sizin için önemli olan bitmek üzere olan ve bol miktarda yandaş kanallarda dizilerini yaptırdığınız günlük saltanatınız.
Bir eliniz yağda bir eliniz balda. Siz bugün AKP treninde saltanat sürmeseniz herhalde Tariş bahçesini babanızın deposu gibi kullandırmazlardı. Haşa bir CHP’li böyle bir şey yapsa kıyametleri koparır, hop oturur hop kalkardınız.
E hal böyle olunca ve ne asgari ücretli, ne memur, ne çiftçi adamın umurunda olur mu? Kredi borcu yüzünden haczedilen traktörü, hayvanı gözü görür mü? Görmez…
Kendi saltanatlarına bakarlar, ellerini ne yağdan ne de baldan bir an bile çıkarmazlar.