Yazılı bir açıklama yapan Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

AKP eski milletvekili Mehmet Erdem gündeme gelmek için açıklama yapıyor. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor. Ülkenin ekonomik durumu çok iyi olduğundan, gelir seviyesi Avrupa ülkeleri ile yarıştığından, esnafın pandemi döneminde perişan olduğunu görmezden gelip, yenilen pehlivan güreşe doymaz misali kendince gündeme gelmek için Sarıçay Barajı ile ilgili, partisinin yaptığı gibi halkı kandırmaya çalışıyor.
Hükümetin yaptığı hizmetlerle gündeme gelemediğinden, yalan yanlış ifadelerle gündem olmaya çalışıyor.
Bak Mehmet Efendi, sana kıyak geçiyorum baraj konusunu bir defa da sana özel anlatıyorum. Anaokulundaki çocuğa anlatır gibi sana anlatacağım, inşallah anlarsın yine bal yapmayan arı gibi vızıldamazsın.
İkizdere Barajı’nı da, Sarıçay Barajı’nı da yaptıran Aydın Büyükşehir Belediyesi. Maliyetinin son kuruşuna kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi yani Aydın halkı ödeyecek. Kalkıp ta bu bir devlet yatırımı deyip halkı kandıramazsın. Devlet yaptığı yatırımlardan para almaz, bedelini ödetmez. Yapılan barajların maliyetini protokolle Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor. İkizdere Barajı için Aydın halkı 72,5 milyon lira para ödedi ve ödemeye devam ediyor. Madem devlet yapıyor bunları Büyükşehir Belediyesi’nin ödediği bu 72,5 milyon lira bedel neyin parası. Öyle meydana çıkıp Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydın halkının bedelini ödeyip yaptırdığı barajla hava atıp caka satma. Yapılan barajların parası Aydın halkından alınmayacak diye söyle partin iktidarda bu kararı alsın, çık o zaman meydana boyunu posunu göster.
Ama sizde bunu yapacak ne yürek, ne de vatandaşa çalışma yolunda hizmet var.
Neyse ki hükümet yolcu, son demlerini yaşıyor. İlk seçimde vatandaş cevabı verecek sizi ait olan yere gönderecek. Bizi de iktidara taşıyacağından alacak olduğumuz kararla baraj maliyeti Aydın halkından alınmayacak
Mehmet Efendi, “ak koyun ak bacağından, kara koyun kara bacağından asılır.” Gel sen doğruluktan ayrılma yanlış bilgi verip halkı kandırmaya çalışma.
Esnaf, çiftçi entübe olmuş, okullarda ki kantin esnafı ölmüş, emekli geçinemiyor, asgari ücretliye dokunsan bin ah işitiyorsun. Türkiye ve Aydın’ın gündemi yoksulluk bu tip açıklamalarla gündemi değiştirmenize izin vermeyeceğiz.
Herkesi dengeli olmaya davet ediyorum.