Başkan Ekiz mesajında şu ifadeleri kullandı:

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkması ve bir dizi kongreler gerçekleştirmesinden sonra ulusunu da arkasına alarak 26 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ile başlayan bağımsızlık mücadelemiz; kadını, erkeği ve 15'liklerinin Kuvayi Milliye ruhuyla yanında olduğu Türk Ordusu'nun zaferiyle sonuçlandı.
Emperyal güçlere karşı yazılan bu destan ile hem işgal kuvvetleri "geldikleri gibi gittiler" hem de bugünlerde kıymetini çok daha iyi anladığımız, ümmet bağı ile birbirine bağlanan insanlardan yurttaş kimliği içerisinde modern bir Türk Milleti doğdu, Cumhuriyet doğdu!                                                                                               
Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Türk kadını Kurtuluş Savaşı'nda erkeği ile cephede görev almış, İstiklal mücadelesinin yılmaz savaşçısı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti; milleti, gençliği ve şanlı ordusuyla daima yaşayacak; laik, halkçı, devletçi, devrimci, milliyetçi ve cumhuriyetçi çizgisinde her zaman yükselecektir. Cumhuriyet ile sosyal, ekonomik ve siyasal haklarını elde etmiş bir Türk kadını olarak; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş medeniyete erişmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz  "Tek Başkomutanımız" Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah ve devrim arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum.
Cumhuriyet ile varız, Cumhuriyet ile var olacağız!