Başkan Özdemir mesajında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet denilince akla hukuk, adalet,  demokrasi, hak ve özgürlükler, barış ve huzur gelir. Bugün her zamankinden daha çok hukuka, adalete, demokrasiye, hürriyetlere, özgürlüklere ve huzura ihtiyacımız var.

Cumhuriyet özgür insanların rejimidir. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkan, her düşünceye saygı duyan, okuyan, düşünen, üreten çalışkan insanların hazinesidir. Cumhuriyet, sıradan bir rejim değişikliği değildir. Cumhuriyet, bir kültür değişimi, bir çağ değişimidir.

Cumhuriyet aynı zamanda kadın devrimidir. Cumhuriyeti kuranlar tercihlerini büyük bir kararlılıkla, cesaretle ortaya koymuşlardır. Atatürk'ün önderliğinde köklü reformlar peş peşe gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyetle başlayan o büyük toplumsal dönüşümün temel ekseni Kadın Erkek eşitliği olmuştur ve Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük projesidir. Cumhuriyet laikliktir. Cumhuriyet demokrasidir.

Cumhuriyette zengini, fakiri; kadını, erkeği eşittir. Bu gün bütün bu haklardan söz edebiliyorsak cumhuriyetin kazanımları sayesindedir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran, minnetle ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum. Türk Milleti Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır!