CHP’li Akın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bilinçli mi yaptı, bir şekilde istemeden de olsa dürüstlük çenesinde mi tezahür etti bilmiyorum. Ama evet Mustafa Savaş’ın bizim arıtmanın önündeki engel olduğunu basbayağı ifşa etmiş. Bravo size. Size de ancak böyle siyaset yapmak yakışırdı. Kafaya bakın şunlardaki “Koçarlı’nın altyapı hizmeti almasını mümkün olduğunca engelleyelim” kafası. Ama merak etmeyin Aydın Büyükşehir Belediyesi halletti o işi gümbür gümbür çözüyor. Size de birer bardak ılık su göndereyim için.
Ha gelelim bunların bizim gözümüzden kaçırmak için yırtındıkları memleketin esas meselesine. Bakın pamukta geldiğimiz noktaya. Beyzadeler Navtex ilanı diye 2 günde bir yunana karşı haber yapar, bizim pamuğumuz orada seriliyken Yorgo’dan, Dimitri’den tonlarca pamuğu, sarımsağı alır. Mahfettiniz ülkeyi mahf!.
Çiftçinin kara gün dostu siz bu ülkenin başına musallat olduğunuzda kredi kartları olmuştu, 18. yılınızda onlarda patladı. Borcunu ödeyemiyor millet, icra memurları sarı taksiyle gelir oldu kapısına çiftçinin. Bakın siz iktidara geldiğinizde bu memlekette 1 ton buğdaya 22 çeyrek alınıyordu, bugün 1 ton buğdayla 2 çeyrek zor alınıyor. Ne hale getirdiniz canım ülkemizi. Hele Nedim Bey sen en son konuşacak kişisin de halen sesin nasıl çıkıyor bilmiyorum. 2 yıldır hem konuşuyorsun, hem de Büyükşehir yapıp ilçemize hediye ettiği binada gerine gerine oturuyorsun. Ben senin gibi konuşsam, 1 dakika oturmam orada. Tutarlı ol biraz tutarlı. Şu sizin 2 hayalperestle, diğer 2 saz arkadaşına da sözüm var. Arkadaşlar çaya kahveye gelip kaçtığınız; Bozdoğan’da, Koçarlı’daki o belediye binaları var ya işte onları da Özlem Çerçioğlu yaptı, bilmiyorsanız benden duyun.
Şimdi bırakın hayalleri; önce yoksulluğa, sonra açlığa ittiğiniz şu güzelim memlekete bir parça fayda getirin…